Evropa

Finska od sutra ublažava ograničenja, a u narednih mesec dana ukida sve kovid mere

Komentari

Autor: Tanjug

31/01/2022

-

15:06

Finska od sutra ublažava ograničenja, a u narednih mesec dana ukida sve kovid mere
Finska od sutra ublažava ograničenja, a u narednih mesec dana ukida sve kovid mere - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Finska će od sutra početi da ublažava ograničenja uvedena zbog korona virusa, a u roku od mesec dana biće ukinute sve mere, izjavila je danas premijerka Sana Marin. Kako je navedeno na sajtu premijerke, od početka februara biće ukinute granične kontrole za one koji u Finsku dolaze iz zemalja šengenske zone.

Trenutno je potrebno da se na granici pokaže sertifikat o vakcinaciji na granici, zajedno sa negativnim rezultatom testa na korona virus.

Tanjug/AP/Thibault Camus

 

Od sutra će u Finsku moći da se uđe ili sa kovid sertifikatom ili potvrdom o preležanoj bolesti, ili sa potvrdom o negativnom rezultatu testa ne starijeg od 72 sata, prenosi Interfaks. Taj uslov važiće za sve rođene pre 2006. godine.

Mere će biti ublažene i za restorane i događaje gde se rizik od širenja korona virusa smatra malim. Regionalnim i lokalnim vlastima izdata su uputstva da od 1. februara prestanu da zatvaraju niskorizična mesta, uključujući pozorišta i teretane, kao i da obustave otkazivanje događaja.

Od početka februara restorani će moći da rade do 21 čas umesto do sadašnjih 18 časova. Posluživanje alkohola moraće da prestane najkasnije do 20, umesto u 17 sati, kao do sada. Barovi i pijace će nastaviti da se zatvaraju u 18 časova.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa