Evropa

Generalni sekretar OEBS: Nastavljamo da radimo u Ukrajini bez prekida

Komentari

Autor: Tanjug

13/02/2022

-

18:19

Generalni sekretar OEBS: Nastavljamo da radimo u Ukrajini bez prekida
Generalni sekretar OEBS: Nastavljamo da radimo u Ukrajini bez prekida - Copyright OSCE

veličina teksta

Aa Aa

Specijalna posmatračka misija Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS) u Ukrajini nastaviće da radi bez prekida, saopštila je danas generalni sekretar te organizacije Helga Šmid.

"Oni će nastaviti da ispunjavaju svoj mandat, bez prekida", navela je Šmid na svom Tviter nalogu, preneo je TASS.

Britanska agencija Rojters javila je danas, pozivajući se na neimenovanog očevica, da je američko osoblje OEBS-a počelo da se povlači iz Donjecka, na istoku Ukrajine, koja je pod kontrolom snaga samoproglašene Donjecke Narodne Republike.

Samoproglašene Narodna republika Donjecka i Luganska, u Donbasu, tvrde da Kijev priprema ofanzivu na Donbas, dok Zapad optužuje Rusiju da gomila trupe na granici sa Ukrajinom i da priprema invaziju na tu zemlju.

SAD i njihovi saveznici pozvali su svoje građane da napuste Ukrajinu, tvrdeći da bi do, kako se navodi, invazije Rusije na Ukrajinu moglo da dođe u bilo kom trenutku.

Rusija odbacuje optužbe Zapada da priprema napad na Ukrajinu, ističući da te tvrdnje predstavljaju propagandne laži i da ona štiti svoje bezbednosne interese.

Situacija u Donbasu je, kako navodi TASS, dramatično pogoršana 9. januara, kada su ukrajinske trupe nastavile da gađaju područje duž linije razdvajanja posle dužeg primirja.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa