Evropa

Mišel Zelenskom: Evropska unija je uz vas

Komentari

Autor: Tanjug

22/02/2022

-

08:15

Mišel Zelenskom: Evropska unija je uz vas
Mišel Zelenskom: Evropska unija je uz vas - Copyright Tanjug/AP/Francisco Seco

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel izrazio je u razgovoru sa ukrajinskim predsednikom Vladimirom Zelenskim punu solidarnost EU sa Ukrajinom.

"Razgovarao sam sa Vladimirom Zelenskim kako bih izrazio punu solidarnost EU sa Ukrajinom. EU je čvrsto uz vas i potpuno podržava teritorijalni integritet Ukrajine", napisao je Mišel na Tviteru.

Ocenio je da odluka Rusije da prizna samoproglašene republike u Donbasu predstavlja napad na međunarodno pravo i međunarodni poredak.

Podsetimo, Zelenski je danas u obraćanju građanima izjavio je da Kijev rusko priznanje samoproglašenih republika u Donbasu kvalifikuje kao kršenje suvereniteta i teritorijalnog integriteta Ukrajine.

Zelenski je u video obraćanju građanima istakao da svu odgovornost za posledice u vezi sa pomenutim odlukama snosi političko rukovodstvo Rusije, prenosi RIA Novosti.

Prema njegovim rečima, rusko priznanje nezavisnosti samoproglašenih republika u Donbasu znači i povlačenje iz Minskih sporazuma. Zelenski je istakao da će međunarodno priznate granice Ukrajine ostati iste.

Preporuka za vas

Komentari (1)

Abe

22.02.2022 08:58

Naravno da Mišel, kao i cela Evropska Unija laže. Nikada EU nije imala za cilj da pomogne Ukrajini, jedini cilj EU je bio "samo da se oslabi Rusija", a Ukrajina da za to posluži kao sredstvo (oruđe, oružje).

Evropa