Evropa

Zelenski se obratio građanima: Svi koji imaju vojno iskustvo moraju da se jave vojsci, branićemo državu

Komentari

Autor: Euronews Srbija

24/02/2022

-

10:48

Zelenski se obratio građanima: Svi koji imaju vojno iskustvo moraju da se jave vojsci, branićemo državu
Zelenski se obratio građanima: Svi koji imaju vojno iskustvo moraju da se jave vojsci, branićemo državu - Copyright Facebook/Printskrin/Офіс Президента України

veličina teksta

Aa Aa

Ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski obratio se naciji nakon što je ruska vojska otpočela vojnu operaciju u Ukrajini, i poručio da ta zemlja "neće odustati od svoje nezavisnosti".

"Svi koji imaju vojno iskustvo i mogu da odbrane Ukrajinu moraju da se jave vojsci. Imamo ranjene vojnike u bolnicama kojima su neophodne transfuzije krvi", rekao je Zelenski.

On je zatražio od svih biznisa koji to mogu, da pomognu građanima. 

"Bankovni sistem Ukrajine ima dovoljno resursa da zaštiti državu i interese državljana. Hvala svim političarima koji nas podržavaju i brane naš suverenitet. Svi branimo svoju zemlju, i borićemo se za nju na trgovima svih gradova", dodao je ukrajinski predsednik. 

Istakao je da je "vojska spremna da odbrani državu", i da su raskinuti diplomatski odnosi sa Rusijom.

"Branimo se, i nećemo odustati od svoje nezavisnosti i prava da živimo u sopstvenoj zemlji. Napali su nas rano jutros, baš kao što su radili fašisti za vreme Drugog svetskog rata", rekao je Zelenski. 

"Naše dve zemlje su sada na različitim stranama, ali ruski građani koji imaju savesti moraju da budu protiv rata. Na ruskim kanalima su blokirali ove informacije, ali ne možete da blokirate zlu želju Rusije da uništi Ukrajinu. Molim Ukrajince da kažu rođacima tamo šta se dešava, kako bi cela Rusija znala", zaključio je predsednik Ukrajine.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa