Evropa

Medvedev odgovorio francuskom ministru: Pazite na rečnik, ekonomski ratovi su često prerastali u prave

Komentari

Autor: Euronews Srbija, Tanjug

01/03/2022

-

19:04

Medvedev odgovorio francuskom ministru: Pazite na rečnik, ekonomski ratovi su često prerastali u prave
Dmitrij Medvedev - Copyright Tanjug/AP/Yekaterina Shtukina, Sputnik

veličina teksta

Aa Aa

Ruski zamenik predsednika Saveta za nacionalnu bezbednost, Dmitrij Medvedev, upozorio je da su "ekonomski ratovi često prerastali u prave".

"Danas je jedan francuski ministar rekao da su objavili ekonomski rat Rusiji. Pazite na reči, gospodo. Ne zaboravite da su, kroz istoriju, ekonomski ratovi često prerastali u prave", napisao je Medvedev na svom Tviter nalogu.

Ruski državnik reagovao je ovako na izjavu francuskog ministra finansija Bruna le Mera, koji je rekao da će se "Rusija suočiti sa kolapsom svoje ekonomije kao posledicom zapadnih sankcija koje kažnjavaju Moskvu zbog njene invazije na Ukrajinu".

"Pokrenućemo potpuni ekonomski i finansijski rat protiv Rusije. Izazvaćemo kolaps ruske ekonomije", izjavio je Le Mer za radio Frans info, a preneo Rojters.

Sjedinjene Države i njeni saveznici uveli su sankcije ruskoj centralnoj banci, vodećim ruskim biznismenima i zvaničnicima, uključujući i samog predsednika Vladimira Putina, zabranivši takođe nekim ruskim bankama pristup međunarodnom platnom sistemu SWIFT.

Ruska rublja je tokom jučerašnjeg dana registrovala drastičan pad, da bi danas uspela da povrati izvestan deo gubitaka.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa