Evropa

Dva lica Putina: Makron, Šolc i najbliži saradnici na distanci, a za osoblje Aeroflota srdačan doček i cveće

Komentari

Autor: BBC, Euronews Srbija

05/03/2022

-

18:40

Dva lica Putina: Makron, Šolc i najbliži saradnici na distanci, a za osoblje Aeroflota srdačan doček i cveće
Tanjug/AP/Sputnik, Kremlin - Copyright Tanjug/AP/Sputnik, Kremlin

veličina teksta

Aa Aa

Dok sa jedne strane i dalje traje rat u Ukrajini, predsednik Rusije Vladimir Putin sastao se sa osobljem državne avio-kompanije Aeroflot, kojoj su svi letovi, osim onih ka Belorusiji, prekinuti.

Na sastanku sa zaposlenima u kompaniji, prenošenom na državnoj televiziji, Putin je rekao da će Rusija smatrati da je svaka zemlja koja uvede zonu zabrane letova iznad Ukrajine počinila čin rata. Ipak, ono što je ostalo upečatljivo nakon ovog sastanka jesu fotografije sa sastanka.

Naime, kako piše BBC, fotografija na kojoj Putin sedi sa dvadesetak žena iz kompanije aeroflot na sastanku privukla je pažnju jer se dosta razlikuje od nedavne fotografije sastanka Putina i saradnika, koji su bili udaljeni nekoliko metara.

Ovaj sastanak održan je 28. februara, u trenutku kada je već trajala ruska invazija na Ukrajinu.

Tanjug/AP/Alexei Nikolsky, Sputnik, Kremlin

 

Nakon ruske invazije na Ukrajinu, ruskim avio-kompanijama zabranjen je pristup vazdušnom prostoru Velike Britanije, EU i SAD u sklopu niza sankcija koje se odnose na Rusiju.

Šest metara dug sto za strane državnike

Podsetimo, tokom pregovora pre odluke Rusije da napadne Ukrajinu, na društvenim mrežama bio je popularan Putinov sto dug šest metara za kojim je vodio važne razgovore.

Danima su se delili brojni memovi nakon što je ruski Putin ugostio francuskog predsednika Emanuela Markrona za ovim stolom. Makron je prilikom sastanka sa ruskim kolegom morao da se drži na distanci jer je, kako su objavili mediji, odbio zahtev Kremlja da uradi ruski test na kovid 19. 

Tanjug/AP/Sputnik, Kremlin

 

U istoj "scenografiji" potom se našao i nemački kancelar Olaf Šolc, tako da je internetom nastavljeno kruženje šaljivih komentara, poput onih da sto predstavlja klizalište ili klackalicu.

kremlin.ru

 

Beli sto, dugačak šest metara za kojim ruski predsednik ovog meseca prima strane lidere, napravljen je u Italiji. U pitanju je porodična firma "Hrast".

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa