Evropa

Odgovor Moskve na sankcije Zapada: Putin naredio zabranu deviznih kredita i novčanih transfera

Komentari

Autor: Tanjug

28/02/2022

-

17:41

Odgovor Moskve na sankcije Zapada:  Putin naredio zabranu deviznih kredita i novčanih transfera
Tanjug/AP/Alexei Nikolsky, Sputnik, Kremlin - Copyright Tanjug/AP/Alexei Nikolsky, Sputnik, Kremlin

veličina teksta

Aa Aa

Ruski predsednik Vladimir Putin naredio je da se, kao uzrvatna mera na ekonomske sankcije koje je Zapad uveo Moskvi, od sutra uvede zabrana deviznih kredita i transfera novca ruskih građana van Rusije, saopšteno je danas iz Kremlja.

Putin je takođe potpisao zakon kojim se naređuje izvoznim kompanijama da prodaju 80 odsto svojih deviznih prihoda ostvarenih na svetskom tržištu od 1. januara ove godine, preneo je Rojters.

Tekst uredbe objavljen je u ponedeljak na sajtu Kremlja, prenosi TASS. U preambuli se pojašnjava da je ukaz potpisan "u vezi sa neprijateljskim i suprotnim međunarodnom pravu akcijama Sjedinjenih Američkih Država i stranih država i međunarodnih organizacija koje su im se pridružile, a koje se odnose na uvođenje restriktivnih mera protiv građana Ruske Federacije i ruska pravna lica".

Evropska unija (EU), Sjedinjene Države, Velika Britanija i mnoge druge države uvele stroge pakete sankcije Rusiji zbog rata u Ukrajini. Sankcije su uglavnom usmerene na državne banke i preduzeća na koje se Putin oslanjao tokom godina kako bi ojačao moć i oružane snage.  

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa