Evropa

Ubijena ruska novinarka koja je izveštavala za "Insajder"

Komentari

Autor: Euronews Srbija, BBC

23/03/2022

-

22:26

Ubijena ruska novinarka koja je izveštavala za "Insajder"
Ubijena ruska novinarka koja je izveštavala za "Insajder" - Copyright Tanjug/AP Photo/Pavel Golovkin, File

veličina teksta

Aa Aa

Ruska novinarka koja je izveštavala iz ukrajinske prestonice Kijeva je ubijena, izvestio je nezavisni portal "Insajder'' za koji je radila.

Kako se navodi u izveštaju "Insajdera", Oksana Baulina snimala je razaranje nakon što su ruske snage granatirale kijevski okrug Podolsk, prenosi BBC.

Zvanična Moskva je pomenuti portal često optužilvala za širenje lažnih vesti. Baulina je poginula zajedno sa još jednim civilom, a još dve osobe su povređene.

 

 

Baulina je ranije radila za Fondaciju za borbu protiv korupcije Alekseja Navaljnog, zbog čega je, kako navodi BBC, morala da napusti Rusiju.

Baulina je jedna od petoro novinara koji su poginuli u jednomesečnom ratu.

Početkom marta Jevegenij Sakun, smimatelj ukrajinske telvizije Live i saradnik španske agencije EFE, ubijen je tokom granatiranja televizijskog tornja u Kijevu.

Dve nedelje kasnije američki novianr i reditelj Brent Reno ubijen je dok je snimao u gradu Irpin nedaleko od Kijeva.

Dva dana kasnije, dva radnika FOX njuza, Pjer Zakrževski i Oleksandra Kuvšinova, poginuli su nakon što je na vozilo u kojem su bili otvorena vatra.

" Pjer je bio fotograf u ratnoj zoni koji je pokrivao skoro svaku međunarodnu priču za Foks njuz od Iraka preko Avganistana do Sirije tokom svog dugog rada s nama", rekla je tada izvršna direktorka Foks njuza Suzan Skot.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa