Evropa

Šojgu na sastanku sa vojskom: Sve ide po planu, uprkos poteškoćama

Komentari

Autor: Tanjug

26/03/2022

-

10:50

Šojgu na sastanku sa vojskom: Sve ide po planu, uprkos poteškoćama
Sergej Šojgu - Copyright Tanjug/AP/Mikhail Tereshchenko, Sputnik, Kremlin

veličina teksta

Aa Aa

Ruski ministar odbrane Sergej Šojgu, koji se više od dve nedelje nije pojavljivao u javnosti, održao je danas radni sastanak sa vojnim rukovodstvom i izjavio da se "vojna operacija u Ukrajini sprovodi po planu, uprkos poteškoćama", saopštilo je Ministarstva odbrane Rusije.

Poslednjih dana se dosta spekulisalo o tome gde je ruski ministar odbrane, pošto nije viđen u javnosti od 11. marta, podsetio je Rojters.

U video snimku ministarstva odbrane, postavljenom na društvenim mrežama, Šojgu je saopštio da je sa ministarstvom finansija razgovarao o pitanjima vezanim za vojni budžet i naredbama za odbranu.

"Održali smo sastanak sa Ministarstvom finansija o čitavom nizu pitanja u pogledu izvršenja i budžetskih obaveza za ovu godinu i, što je najvažnije, o državnoj naredbi za odbranu. I pored teškoća koje imamo danas, ispunjavamo taj plan. Nastavljamo sa unapređenjem snabdevanja naoružanjem i opremom kreditnim sredstvima. Prioriteti su dalekometno precizno naoružanje, oprema za avione, kao i održavanje borbene gotovosti strateških nuklearnih snaga", rekao je Šojgu.

Sastanku je prisustvovao veći broj najviših ruskih vojnih zvaničnika, uključujući načelnika Generalštaba Valerija Gerasimova, koji se takođe nedavno nije pojavljivao u javnosti.

Sva dešavanja u vezi sa ratom u Ukrajini možete da pratite iz minuta u minut u našem Live blogu.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa