Evropa

Nemačka ministarka spoljnih poslova: Rusija mora da plati za "ratne zločine" u Buči

Komentari

Autor: Tanjug

03/04/2022

-

17:06

Nemačka ministarka spoljnih poslova: Rusija mora da plati za "ratne zločine" u Buči
Analena Berbok - Copyright Tanjug/AP/Darko Vojinović

veličina teksta

Aa Aa

Nemačka ministarka spoljnih poslova Analena Berbok rekla je danas da Rusija mora da plati za svoje, kako je rekla, ratne zločine u ukrajinskom gradu Buča nedaleko od prestonice Kijeva u vidu strožih sankcija.

Berbok je osudila "nesputano nasilje" predsednika Rusije Vladimira Putina. Gradonačelnik Buče izjavio je juče da je tokom jednomesečne okupacije ruska vojska ubila 300 stanovnika, preneo je Rojters. Izveštači Rojtersa su videli žrtve u masovnim grobnicama i one koji još leže na ulicama.

"Slike iz Buče su neprihvatljive, Putinovo nesputano nasilje zatire nevine porodice i ne poznaje granice. Odgovorni za ove ratne zločine moraju biti pozvani na odgovornost. Pooštrićemo sankcije Rusiji i još više pomoći Ukrajini u odbrani", napisala je Berbokova na Tviteru.

Nemački kancelar Olaf Šolc pozvao je u saopštenju da se međunarodnim organizacijama kao što je Međunarodni komitet Crvenog krsta (ICRC) dozvoli pristup pogođenim područjima kako bi nezavisno dokumentovali ono što je opisao kao "zverstvo".

Šolc je, takođe, pozvao Rusiju da konačno pristane na prekid vatre i zaustavi ovaj "strašan, besmislen i neopravdan rat".

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa