Evropa

Agencija EU za borbu protiv prevara optužila Le Penovu i članove njene stranke za proneveru

Komentari

Autor: Tanjug

17/04/2022

-

17:22

Agencija EU za borbu protiv prevara optužila Le Penovu i članove njene stranke za proneveru
Tanjug/AP/Michel Euler - Copyright Tanjug/AP/Michel Euler

veličina teksta

Aa Aa

Agencija Evropske unije za borbu protiv prevara (OLAF) optužila je Marin Le Pen i nekoliko članova njene stranke, uključujući njenog oca, da su proneverili oko 620.000 evra dok su bili poslanici u Evropskom parlamentu.

Francuski istraživački sajt Mediapart objavio je deo novog izveštaja na 116 stranica u kojem se navodi da su poslanici u Evropskom parlamentu zloupotrebili fondove EU u nacionalne partijske svrhe, preneo je britanski list "Gardijan".

Tvrdnje su iznete nedelju dana pre drugog kruga predsedničkih izbora koji će biti održani 24. aprila, u kojem će se Le Penova suočiti sa aktuelnim predsednikom Emanuelom Makronom.

Inače, u prvom krugu izbora u Francuskoj, Le Pen je osvojila 23,15 odsto glasova birača, naspram prvoplasiranog Makrona, koji je osvojio 27,84 odsto. Prema anketi Instituta "Ipsos Sopra-Steria" urađenoj za francuske medije, u drugom krugu, za aktuelnog predsednika Makrona glasaće 54 odsto građana, dok će za kandidatkinju desničarskog Nacionalnog okupljanja glasati 46 odsto građana.

Ona je, takođe, rekla da nema "nikakvo poverenje" u Makrona i da će on "ići do kraja u toj opsesiji" uvođenja nove starosne granice odlaska u penziju sa 65 godina. 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa