Evropa

Milanović o ulasku Finske i Švedske u NATO: Trebalo bi to usloviti promenom izbornog zakona u BiH

Komentari

Autor: Euronews Srbija

26/04/2022

-

12:55

Milanović o ulasku Finske i Švedske u NATO: Trebalo bi to usloviti promenom izbornog zakona u BiH
Zoran Milanović - Copyright Tanjug/HINA /Zvonko Kucelin

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Hrvatske Zoran Milanović je izjavio, govoreći o ulasku Švedske i Finske i NATO, da je to "vrlo opasno šarlatanstvo" i doveo je to u kontekst izbornog zakona u Bosni i Hercegovini. Naveo je da bi Hrvatska trebalo da postavi uslov NATO-u i EU.

"Dok Amerikanci, Englezi, Nemci, ako mogu i hoće, ne nateraju Sarajlije i Bakira Izetbegovića, čija politika se ne vodi iz Brisela nego odnekud drugo, da promene Izborni zakon sad odmah i ne daju Hrvatima temeljna prava. Hrvatski sabor ne sme da ratifikuje ničiji prijem u NATO. Bez ratifikacije pristupnog ugovora, nema novih članica NATO-a. Koja je tu naša uloga? To ja vidim kao istorijski srebrni metak", izjavio je Milanović, prenosi N1 BiH.

On je rekao da će sada za ovo da čuje američki predsednik i da bi trebalo videti "šta oni mogu da urade za Hrvatsku".

"Ova bezobrazna ignorancija i zanemarivanje jedne članice NATO-a i EU i guranje Hrvatske i svih procesa kao agresora. Neke razne kuhinje, projekti za građansku BiH. Može kada BiH uđe u EU. Mi sada imamo groznu situaciju. Mi sad imamo situaciju da Finska može preko noći u NATO, a Bugarska i Rumunija ne mogu u Šengen. Albanija i Makedonija ne mogu početi pregovore, Kosovo nije priznato. Može, ali sad će se Hrvati naplatiti, sad ćete nas čuti", rekao je Milanović. 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa