Evropa

Džonson i ministri o novim merama u narednom periodu

Komentari

Autor: Tanjug

07/06/2022

-

09:02

Džonson i ministri o novim merama u narednom periodu
Boris Džonson - Copyright Tanjug AP/Alberto Pezzali

veličina teksta

Aa Aa

Britanski premijer Boris Džonson sastaće se danas sa svojim ministrima i izneti planove za nove vladine mere u narednim nedeljama, nakon što je mu je na glasanju o poverenju parlament dao podršku.

Kasno sinoć za Džonsonov ostanak na čelu vlade glasalo je 211 poslanika, a protiv je bilo 148, ali nezadovoljstvo unutar njegove Konzervativne stranke je veće od očekivane, što ga ostavlja politički ranjenim i primorava ga da se bori da povrati poverenje kolega i nacije, prenosi Rojters.

Džonsonov kabinet je izdao saopštenje u kojem se kaže da će premijer iskoristiti tematski sastanak sa ministrima da izloži svoje planove za naredne nedelje, uključujući nove mere koje će pomoći smanjenju troškova brige o deci i omogućiti većem broju ljudi da kupe sopstvene nekretnine.

"Ovo je vlada koja ispunjava ono do čega je ljudima ove zemlje najviše stalo. Mi smo na strani vrednih Britanaca i nastavićemo sa poslom", poručio je Džonson u saopštenju, navodi Rojters.

On je rekao da je dobio "ubedljivu i odlučnu" podršku sinoć u parlamentu i da potvrđeno poverenje poslanika znači da "vlada može da nastavi dalje i da se fokusira na stanja koja su važna za narod".

Džonson je naveo i da vlada i njegova stranka sada mogu da rade svoj posao i da ostave iza sebe sve stvari na koje su mediji stavljali fokus veoma dug period, preneo je BBC.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa