Evropa

Uprkos sankcijama, Sijarto doputovao u Moskvu, razgovaraće o snabdevanju gasom

Komentari

Autor: Tanjug

21/07/2022

-

17:43

Uprkos sankcijama, Sijarto doputovao u Moskvu, razgovaraće o snabdevanju gasom
Uprkos sankcijama, Sijarto doputovao u Moskvu, razgovaraće o snabdevanju gasom - Copyright Tanjug/Russian Foreign Ministry Press Service via AP

veličina teksta

Aa Aa

Ministar spoljnih poslova Mađarske Peter Sijarto izjavio je danas da je doputovao u Moskvu kako bi razgovarao o snabdevanju gasom svoje zemlje i pronalaženju mirnog rešenja za rat u Ukrajini.


Sijarto se sastaje s ruskim ministrom kolegom Sergejem Lavrovom i zamenikom ruskog premijera Aleksandrom Novakom, javila je mađarska novinska agencija MTI, pozivajući se na portparola mađarskog Ministarstva spoljnih poslova.

Očekuje se da će Sijarto i Lavrov održati konferenciju za novinare kasnije danas, preneo je Rojters.

"Stigli smo u Moskvu. Pred nama su dva zadatka: da obezbedimo snabdevanje Mađara prirodnim gasom i da naglasimo da želimo mir što je pre moguće", napisao je Sijarto na svojoj Fejsbuk stranici.

Prema 15-godišnjem ugovoru sa ruskim energetskim gigantom Gaspromom koji je potpisan prošle godine, Mađarska dobija 3,5 milijardi kubnih metara gasa godišnje preko Bugarske i Srbije i još jednu milijardu kubnih metara gasa preko gasovoda iz Austrije.

Komentari (0)

Evropa