Evropa

Zelenski: Ukrajinska vojska će ciljati ruske vojnike koji pucaju na Zaporožje

Komentari

Autor: Tanjug

13/08/2022

-

23:51

Zelenski: Ukrajinska vojska će ciljati ruske vojnike koji pucaju na Zaporožje
Volodimir Zelenski - Copyright EPA/UKRAINIAN PRESIDENTIAL PRESS SER

veličina teksta

Aa Aa

Ukrajina će ciljano likvidirati ruske vojnike koji pucaju na okupiranu nuklearnu elektranu na jugu zemlje ili je koriste kao položaj za otvaranje vatre, rekao je danas predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski.

Ukrajina i Rusija su razmenile optužbe za nekoliko skorijih incidenata i granatiranja postrojenja u okviru kompleksa nuklearne elektrane Zaporožje, najveće nuklearne elektrane u Evropi koju su ruske trupe zauzele na samom početku rata, prenosi Rojters.

"Svaki ruski vojnik koji ili puca na postrojenje, ili puca koristeći postrojenje kao vatreni položaj, mora da shvati da postaje posebna meta za naše agente obaveštajne službe, za naše specijalne službe, za našu vojsku", poručio je Zelenski tokom večerašnjeg obraćanja.

Iz geupe G7 upućen je poziv Moskvi da povuče svoje oružane snage iz nuklearne elektrane, a ukrajinska vojna obaveštajna agencija ranije je upozorila na nove ruske "provokacije" oko fabrike, dok je prognani gradonačelnik grada u kome se nalazi elektrana izjavio da je ona "ponovo meta ruskim granatama".

Sa druge strane, lokalni ruski zvaničnik Vladimir Rogov napisao je na Telegram kanalu da ukrajinske snage granatiraju fabriku, dok je istovremeno savetnik ukrajinskog predsednika Mihail Podoljak optužio Rusiju da je "pogodila deo nuklearne elektrane gde se proizvodi električna energija kojom se napaja jug Ukrajine".

"Cilj je da se nuklearna elektrana isključi i onesposobi i da se za to okrivi ukrajinska vojska", napisao je Podoljak na Tviteru.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa