Evropa

Crnogorsko tužilaštvo: Dve osobe uhapšene zbog sumnje na špijunažu

Komentari

Autor: Tanjug

30/09/2022

-

11:53

Crnogorsko tužilaštvo: Dve osobe uhapšene zbog sumnje na špijunažu
profimedia - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Portparol Specijalnog državnog tužilaštva (SDT) Crne Gore Vukas Radonjić saopštio je danas da su dve osobe uhapšene zbog sumnje da su počinili krivična dela stvaranje kriminalne organizacije i špijunaža.


Radonjić je rekao da je na zahtev SDT-a, podnetog na osnovu obaveštenja koje je prikupila i dostavila Agencija za nacionalnu bezbednost (ANB), a po naredbi Višeg suda u Podgorici, policija izvršila pretres stanova i drugih prostorija više građana, zbog osnova sumnje da su učinjena krivična dela stvaranje kriminalne organizacije i špijunaža.

"Nakon pretresanja, dva lica su lišena slobode, i protiv njih je policija podnela krivične prijave Osnovnom državnom tužilaštvu (ODT) u Podgorici", rekao je Radonjić agenciji MINA, a prenele su Vijesti.

Kako je rekao, uviđaj za krivična dela stvaranje kriminalne organizacije i špijunaža u toku, pred ODT-om, a zbog zaštite interesa postupka, ne može da pruži više podataka.

Premijer Crne Gore Dritan Abazović rekao je juče da je u akciji ANB-a i SDT-a, uhapšeno više osoba osumnjičenih za špijunažu.

Abazović nije želeo da saopšti imena uhapšenih, navodeći da je akcija "podvedena pod strogo tajna" i da je jedina relevantna adresa Specijalno tužilaštvo.

"Vijesti" su prethodno juče objavile da se među crnogorskim državljanima koji su uhapšeni u Podgorici pod sumnjom da su radili za obaveštajnu službu Rusije, nalazi i Radomir Sekulović, bivši portparol Ministarstva spoljnih poslova iz vremena državne zajednice Srbije i Crne Gore.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa