Evropa

Grčka vaučerom od 150 evra podstiče mlade na vakcinaciju: "Znamo da ste patili"

Komentari

Autor: Proto thema

28/06/2021

-

12:42

Grčka vaučerom od 150 evra podstiče mlade na vakcinaciju: "Znamo da ste patili"
Grčka vaučerom od 150 evra podstiče mlade na vakcinaciju: "Znamo da ste patili" - Copyright Youtube/Screenshot/Ο Πρωθυπουργός

veličina teksta

Aa Aa

Na današnjoj konferenciji za medije, premijer Grčke Kirjakos Micotakis obratio se svim mladim ljudima u zemlji i rekao da je došlo vreme da se njihov život vrati u normalu.

Tom prilikom je, u okviru projekta "Freedom Pass" objavio lansiranje digitalnih vaučera od 150 evra svim mladima od 18 do 25 godina koji se vakcinišu.

Digitalni vaučer u obliku sim-kartice biće namenjen mladima rođenim u periodu između 1996. i 2003. godine, a na kartici će se nalaziti 150 evra koji će moći da se iskoriste na različitim mestima.

Vaučer će pokrivati putovanja, posete muzejima i izložbama, a moći će da ga dobiju svi mladi koji su se već vakcinisali, kao i oni koji će to učiniti tokom 2021. godine. Kartica će biti uskladištena u digitalnom novčaniku pametnog telefona, iako će imati svoj fizički oblik za one koji žele tako da je koriste.

Čitav proces će se vršiti preko vladinog sajta gov.gr, a jedan dan nakon prijave kartice iznos će se čuvati u digitalnom novčaniku smartfona.

"Znamo da ste patili, hvala vam na strpljenju. U odnosu na druge društvene grupe uglavnom niste imali nikakvu finansijsku korist. Ovo je jedno malo 'hvala' od grčke države sa jedinom obavezom da radite ono što biste inače i radili, tj. da odete i vakcinišete se kako biste zaštitili sebe i druge", zaključio je Micotakis.

 

 

Minsitar turizma Haris Teoharis poručio je mladima da će im ova kartica omogućiti slobodan pristup aktivnostima i događajima koji zahtevaju okupljanja.

"Sloboda i sigurnost. To je ono za šta se borimo u turizmu već dve sezone", rekao je i dodao da se zahvaljujući ovom vaučeru umnogome pojednostavljuju putovanje i smeštaj na nekom od grčkih ostrva.

Korišćenje vaučera počeće u drugoj dekadi jula.

(Priredila: Tara Tomović)

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa