Evropa

Određen pritvor osumnjičenoj za eksploziju u kafiću u Sankt Peterburgu u kojoj je poginuo bloger

Komentari

Autor: Tanjug

04/04/2023

-

20:11

Određen pritvor osumnjičenoj za eksploziju u kafiću u Sankt Peterburgu u kojoj je poginuo bloger
Darija Trepova - Copyright Tanjug AP/AP Photo

veličina teksta

Aa Aa

Sud u Moskvi odredio je danas pritvor za Dariju Trepovu optuženu da je izvršila teroristički napad u kafiću u Sankt Peterburgu u kojem je ubijen ratni izveštač Vladlen Tatarski.

"Sud je podržao istražni zahtev za određivanje pritvora Dariji Trepovoj do 2. juna 2023. godine", obrazložio je predsedavajući sudija, prenosi TASS.

Ranije danas ruski Istražni komitet je izdao nalog za hapšenje Trepove u vezi sa "terorističkim napadom u kafiću u Sankt Peterburgu u kojem je ubijen ratni izveštač Vladlen Tatarski".

U saopštenju Istražnog komiteta se navodi da je ona optužena za "nezakonito pribavljanje, skladištenje, nošenje i transport eksplozivnih materija i eksplozivnih naprava", preneli su ruski mediji.

Tanjug AP/AP Photo

 

Trepova se sumnjiči da je ubila Tatarskog tako što mu je poklonila gipsanu figuricu, u kojoj je bila improvizovana eksplozivna naprava.

Kako je ranije saopštilo rusko Ministarstvo zdravlja, u eksplziji su povređene 32 osobe.

Kafić u Sankt Peterburgu u kojem se u nedelju dogodio napad navodno je nekada bio u vlasništvu vođe ruske paravojne formacije Vagner Jevgenija Prigožina, koji je ranije kritikovao zvaničnu Moskvu da svojim trupama nije obezbedila dovoljno municije, što je, kako se navodi, ometalo tok ofanzive u Bahmutu.

U ruskim medijima je ranije objavljeno da bi ubistvo Tatarskog moglo biti 'slanje poruke' Prigožinu.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa