Evropa

Jako nevreme pogodilo Milano i okolinu, delovi grada bez struje, oluja čupala drveće

Komentari

Autor: Tanjug

25/07/2023

-

09:29

Jako nevreme pogodilo Milano i okolinu, delovi grada bez struje, oluja čupala drveće
Nevreme u Srbiji - Copyright Instagram/192_rs

veličina teksta

Aa Aa

Milano i okolinu jutros oko četri sata zahvatilo je snažno nevreme sa jakom kišom, gradom i udarima vetra od više od 100 kilometara na sat, što je drugo nevreme u roku od nešto više od 12 sati.

Jedna žena je poginula u Monci, a najmanje tri osobe su povređene u Milanu kada su u ponedeljak jake kiše i olujni vetrovi pogodili severnu Lombardiju,.

Noćašnja kiša je u Milanu bila je kratka, ali veoma intenzivna, a prognoze ukazuju na mogućnost novih padavina, prenosi Ansa.

Nevreme je nanelo i ozbiljnu štetu elektromreži, saopštila je milanska transportna kompanija ATM, uz informaciju da tramvajske, trolejbuske i autobuske linije "imaju velika kašnjenja".

Veliki broj ljudi je samo nekoliko minuta nakon početka noćašnjeg nevremena na društvenim mrežama objavilo da u mnogim delovima grada nema struje, a bilo je više poziva Vatrogasnoj brigadi, ali je prerano za procenu štete, navodi italijanska agencija.

Prijavljivana su oštećenja na krovovima kao i posledične poplave zbog količine kiše i grada koji je pao u kratkom vremenskom periodu u Milanu, kao i mnogo oborenog drveća. Nema izveštaja o povređenima.

Juče kasno uveče nove oluje su pogodile i Briancu - u Monci je oboreno mnogo drveća, dok je u ulici Koređo automobil sa porodicom, majkom, ocem i dvoipogodišnjom devojčicom, udarilo drvo. 

Muškarac koji je zadobio povrede glave je hospitalizovan a prema izveštajima, njegova supruga i ćerka nisu povređene.

Oluja sa grmljavinom danas se očekuju i u Trentino Alto Adiđeu, Venetu i Furlaniji-Julijskoj krajini. 

Sasvim suprotna situacija je u ostatku Italije, gde bi afrički anticiklon i dalje trebalo da dominira, zbog čega se u nekim centralno-južnim oblastima i dalje beleže visoke temperature, koje će tokom dana dostizati od 45 do 48 stepeni na Siciliji i Pulji.
 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa