Izbori 2022

Aleksić: Sutra lista Ujedinjene Srbije za parlamentarne izbore

Komentari

Autor: Tanjug

14/02/2022

-

13:48

Aleksić: Sutra lista Ujedinjene Srbije za parlamentarne izbore
Miroslav Aleksić - Copyright Tanjug/Sava Radovanović

veličina teksta

Aa Aa

Potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić najavio je da će koalicija Ujedinjena Srbija do sutra, kada će biti raspisani izbori, imati formiranu listu kandidata za parlamentarne izbore.

Aleksić je naveo da će on biti prvi na listi ispred Narodne stranke, kao članice koalicije, odnosno drugi ili treći na zajedničkoj listi, u zavisnosti od toga, kako kaže, da li će predsednik Demokratske stranke Zoran Lutovac odlučiti da bude kandidat za poslanika.

U saopštenju NS se navodi da je Aleksić naveo da će on, Lutovac i potpredsednica SSP Marinika Tepić "u najvećoj meri predvoditi kampanju parlamentarne liste" koalicije Ujedinjena Srbija.

Aleksić je istakao da će jedan od zadataka te koalicije biti "pravedna Srbija" što, kako je objasnio, podrazumeva lustraciju, oduzimanje nelegalno stečene imovine i nultu toleranciju kad je u pitanju korupcija.

"Mi želimo zemlju u kojoj će biti uspostavljen ekonomski patriotizam i u kojoj će u fokusu biti poljoprivrednici i domaći preduzetnici. Hoćemo Srbiju koja neće biti kolonija", rekao je Aleksić.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Talk of the town