Izbori 2022

Brnabić o sastanku Đilasa i Vučića: To nije politička simultanka, susret na zahtev lidera SSP-a

Komentari

Autor: Tanjug

11/04/2022

-

12:57

Brnabić o sastanku Đilasa i Vučića: To nije politička simultanka, susret na zahtev lidera SSP-a
Ana Brnabić - Copyright Tanjug/Strahinja Aćimović

veličina teksta

Aa Aa

Premijerka Ana Brnabić izjavila je da sastanak predsednika Aleksandra Vučića i lidera SSP-a Dragana Ðilasa nije nikakva Vučićeva politička simultanka i dodala da je do sastanka došlo na Ðilasov zahtev, a da je na Vučiću kao predsedniku svih građana bilo da to i prihvati.

"Mislim da se na neprecizan način piše i bombastično najavljuje taj sastanak. Nije to sastanak Vučića i Ðilasa kao da su zajedno čuvali ovce, to je sastanak koji je došao na Ðilasov zahtev sa predsednikom Republike, sada je i njegova stranka parlamentarna i predsednikovo je bilo da prihvati taj sastanak", rekla je Brnabić na TV Happy.

Kako je navela, Vučić nema potrebe da se sastaje sa nekim ko ga je vređao, ali je kao predsednik svih građana to prihvatio. U tom smislu, podsetila je da se predsednik i ranije sastajao sa svim liderima, kako parlamentarnih, tako i neparlamentarnih stranaka.

"Predsednik se uvek trudio da pacifikuje političku scenu, da razgovara sa svima, pa čak i sa medijima koji su ga najbrutalnije napadali, kao i njegovu porodicu. Nije hteo da gostuje u tim medijima, ali je uvek odgovarao na njihova pitanja i iz službe predsednika za medije uvek su bili pozivani na konferencije", kaže Brnabić.

Na pitanje da li će taj sastanak dovesti i do smanjenja retoričke tenzije na političkoj sceni, ona kaže da to ne zavisi od SNS-a, niti od Vučića.

"Predsednik se uvek trudio da razgovara sa svima, nije razgovarao sa onima koji nisu želeli da razgovaraju sa njim", kaže. 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Talk of the town