Aktuelno iz kulture

Za koga navijate u "plesu zmajeva": Prvi trejleri za drugu sezonu "Kuće zmaja" traže od gledalaca da odaberu stranu

Komentari

Autor: Euronews Srbija, S. R.

22/03/2024

-

13:41

Za koga navijate u "plesu zmajeva": Prvi trejleri za drugu sezonu "Kuće zmaja" traže od gledalaca da odaberu stranu
Za koga navijate u "plesu zmajeva": Prvi trejleri za drugu sezonu "Kuće zmaja" traže od gledalaca da odaberu stranu - Copyright Printscreen YouTube/Max

veličina teksta

Aa Aa

HBO predstavio je istovremeno dva potpuno različita trejlera za predstojeću drugu sezonu "Kuće zmaja", kojim traži od gledalaca da "odaberu strane".

Nova sezona sage o dinastiji Targarijen, koja će na male ekrane doći 16. juna najavljena je videima od kojih jedan (crni) prikazuje Reniru, princa Dejmona i njihove snage kod Zmajkamena, a drugi (zeleni) Alisent i njenog oca Otoa, kao i decu kralja Egona i princa Emonda.

Druga sezona će zvanično označiti početak "Plesa zmajeva", odnosno građanskog rata koji se vodio u Vesterosu i koji je kraljevstvo pocepao na pola.

Podsećamo, glavna junakinja princeza Renira Targarijen (Ema D'Arsi) ćerka je kralja Viserisa. Iako žene nikada ranije nisu vladale, kralj je zbog nepredvidljivog ponašanja njegovog brata Dejmona, godinama izražavao želju da tron ostavi ćerki.

Odluku je doneo pre nego što će naći novu ženu - Alisent (Olivija Kuk) i dobiti sina Egona Targarijena (Taj Tenant), ali uprkos očekivanjima mnogih, nije promenio mišljenje i nastavio je da postiče ćerku da nasledi njegovu krunu.

Međutim, kada je iznenada preminuo, kraljica Alisent tvrdila je da njihov sin ima veća prava od Renire, direktno se protiveći volji svog pokojnog muža.

Sukob oko toga ko ima prava na presto će, kao što znamo iz knjige Džordža R. R. Martina "Vatra i krv", kulminirati velikim ratom.

U novoj sezoni ponovo ćemo gledati Emu D'Arsi u glavnoj ulozi, kao i Meta Smita u ulozi Dejmona Targarijena, Oliviju Kuk kao Alisent Hajtauer, Juena Mičela kao Emonda Targarijena i mnoge druge zvezde iz prve sezone, kao i pridošlice.

Prva epizoda prve sezone privukla je gotovo 10 miliona gledalaca, što je bila najveća premijera neke HBO serije u istoriji te platforme.

Deset epizoda emitovano je od 21. avgusta do 23. oktobra 2022. 

Martin je jedan od kreatora serije i izvršni producent, dok je šouraner Rajan Kondal.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura