Aktuelno iz kulture

Rivalstvo je već počelo: Istog dana predstavljeni trejleri za nove sezone serija "Prstenovi moći" i "Kuća zmaja"

Komentari

Autor: Euronews Srbija, S. R.

15/05/2024

-

11:56

Rivalstvo je već počelo: Istog dana predstavljeni trejleri za nove sezone serija "Prstenovi moći" i "Kuća zmaja"
Rivalstvo je već počelo: Istog dana predstavljeni trejleri za nove sezone serija "Prstenovi moći" i "Kuća zmaja" - Copyright Prinstscreen YouTube/Prime Video, Max

veličina teksta

Aa Aa

Kompanije HBO i Amazon, koje su gotovo istovremeno predstavile dve najgledanije serije u 2022. godini - "Kuću zmaja" i "Gospodar prstenova: Prestenovi moći" - sada su u istom danu objavile i trejlere za njihove nastavke.

Nova sezona sage o dinastiji Targarijen, koja će na male ekrane doći 16. juna, zvanično će označiti početak "Plesa zmajeva", odnosno građanskog rata koji se vodio u Vesterosu i koji je kraljevstvo pocepao na pola.

Podsećamo, glavna junakinja princeza Renira Targarijen (Ema D'Arsi) ćerka je kralja Viserisa. Iako žene nikada ranije nisu vladale, kralj je zbog nepredvidljivog ponašanja njegovog brata Dejmona, godinama izražavao želju da tron ostavi ćerki.

Odluku je doneo pre nego što će naći novu ženu - Alisent (Olivija Kuk) i dobiti sina Egona Targarijena (Taj Tenant), ali uprkos očekivanjima mnogih, nije promenio mišljenje i nastavio je da postiče ćerku da nasledi njegovu krunu.

U novoj sezoni ponovo ćemo gledati Emu D'Arsi u glavnoj ulozi, kao i Meta Smita u ulozi Dejmona Targarijena, Oliviju Kuk kao Alisent Hajtauer, Juena Mičela kao Emonda Targarijena i mnoge druge zvezde iz prve sezone, kao i pridošlice.

Povratak "prstenova"

U prvom trejleru za drugu sezonu Prime video serije "Gospodar prstenova: Prstenovi moći", koja će premijerno biti prikazana 29. avgusta, vidimo moćnog zlikovca Saurona (Čarli Vikers) koji se prerušava u vilenjaka kako bi "pomogao" Kelbrimboru (Čarls Edvards) da iskuje prstenove moći.

U trejleru je prikazano i kako se junaci poput Galadrijele (Morfid Klark), Elronda (Robert Aramajo), Arondira (Ismael Kruz Kordova) i Isildura (Maksim Boldraj) pripremaju za bitku.

Nagoveštava se i lik poznat kao "Stranac" (Danijel Vejman) koji nosi drveni štap, a za kog smo nra kraju prve sezone saznali da je jedan od čarobnjaka koji su kasnije naselili Srednju zemlju.

Iako još nije potvrđeno da je reč o ranijoj verziji Gandalfa, najčuvenijeg Tolkinovog čarobnjaka, nikoga ne bi iznenadilo da je reč baš o njemu.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura