Aktuelno iz kulture

Vraća se "Šrek": Najavljen peti nastavak omiljenog zelenog animiranog junaka

Komentari

Autor: Variety

10/07/2024

-

12:36

Vraća se "Šrek": Najavljen peti nastavak omiljenog zelenog animiranog junaka
Vraća se "Šrek": Najavljen peti nastavak omiljenog zelenog animiranog junaka - Copyright Prinskrin/Youtube/DreamWorks Animation/Mini Moments

veličina teksta

Aa Aa

DreamWorks Animacija najavila je snimanje petog nastavka "Šreka", jedne od najpopularnijih animiranih franšiza

U novom ostvarenju, čija je premijera zakazana za 1. jul 2026. godine, očekuje se povratak Majka Majersa, Edija Marfija i Kameron Dijaz, ali još nije poznato da li ćemo moći da čujemo i glas Antonija Banderasa, kojim se inače oglašavao Mačak u čizmama.

"Šrek 5" režira Volt Dorn, koji je već učestovao u snimanju tri dosadašnja izdanja, piše Variety.

Marfi je greškom odao u jednom intervjuu za Collider prošlog juna da je snimanje glasova već počelo i da je u planu spinof koji će se baviti samo magarcem iz originalnog filma.

"Počeli smo da radimo 'Šrek 5' pre nekoliko meseci. Snimio sam prvi čin i ove godine ćemo to raditi i završiti. 'Šrek' stiže, a magarac će dobiti svoj film", rekao je glumac.

Prvi "Šrek" premijerno je prikazan 2001. godine i doneo je studiju neverovatnih 487 miliona dolara širom sveta, osvojivši i Oskara za najbolji dugometražni animirani film.

Nastavak ga je čak i prevazišao inkasiravši 928 miliona dolara, a iako su treći i četvrdi deo dobili nešto slabije ocene kritičara, ipak su "DreamWorks"-u doneli 813, odnosno 752 miliona dolara.

Odlično su prošla i oba spinofa "Mačak u čizmama" sa zaradom od 555 i 484 miliona dolara.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura

"Evrovizija slavi antisemitizam, okultizam i satanizam": Švajcarski konzervativci ne žele titulu domaćina takmičenja