Aktuelno iz kulture

Ko je ko u novoj sezoni "Američke krimi priče": Klajv Oven igra Klintona, a Moniku Bini Feldštajn

Komentari

Autor: Collider

08/09/2021

-

07:35

Ko je ko u novoj sezoni "Američke krimi priče": Klajv Oven igra Klintona, a Moniku Bini Feldštajn
Ko je ko u novoj sezoni "Američke krimi priče": Klajv Oven igra Klintona, a Moniku Bini Feldštajn - Copyright Printscreen YouTube/JoBlo Streaming & TV Trailers

veličina teksta

Aa Aa

Dugoočekivana nova sezona serije "Američka krimi priča" konačno počinje na televiziji FX, a očekivanja su velika. Prethodna dva serijala: Atentat na Đanija Versaćea" i "Narod protiv O. Džej Simpsona", dobila su Emi nagrade za najbolju mini seriju i odlične ocene kritike i publike, a uskoro ćemo saznati i da li je "Impičment", sezona posvećena skandalu Levinski-Klinton biti vredna čekanja.

U susret premijeri, delimo sa vama detalje o stvarnim ličnostima koje predstavljaju ključne protagoniste ove serije: 

Linda Trip (Sara Polson)

Sara Polson koja je Marfijeva muza, igra uzbunjivačicu Lindu Trip, koja je radila u Beloj kući za vreme mandata Džordža Buša Starijeg, kao i kratko za vreme Klintonove vladavine. 

Ona je upoznala Moniku Levinski 1996. kada su obe prebačene u Pentagon i potale su drugarice, uprkos značajnoj razlici u godinama i iskustvu u radu. Levinski se na posletku poverila Trip o njenoj vezi sa Klintonom, a Trip je zatim krišom prosledila tu informaciju, iako je znala da Levinski verovatno zbog toga nikada više neće pričati s njom.

Uz pomoć literarne agentkinje Lusijane Goldberg tajno je snimila njihove privatne razgovore u kojima joj je Levinski detaljno opisivala svoje susrete sa predsednikom. 

Printscreen YouTube/JoBlo Streaming & TV Trailers

 

Snimci su se pokazali vrlo korisnim novinaru Kenetu Staru, koji je već vodio istragu o slučaju Vajtvoter, još jednom skandalu koji je uništio Klintonovu reputaciju. Trip je umrla u 70. godini u aprilu prošle godine.

Bil Klinton (Klajv Oven)

Britanski glumac Klajv Oven igra Bila Klintona, 42. predsednika Sjedinjenih Američkih Država, a serija će se baviti njegovim odnosom sa Monikom Levinski.

Printscreen YouTube/JoBlo Streaming & TV Trailers

 

On je i ranije bio optuživan za seksualne prestupe, tokom i nakon svog boravka u Beloj kući, a opozvan je sa dužnosti tokom drugog mandata, zato što je lagao pod zakletvom.

Hilari Klinton (Edi Falko)

Proslavljena glumica Edi Falko ("Sopranovi", "Sestra Džeki") igra prvu damu Hilari Klinton. Hilari je pokazivala interesovanje za politiku tokom studija na Velesli koledžu i Jejl univerzitetu. 

Printscreen YouTube/JoBlo Streaming & TV Trailers

 

Kao prva dama bavila se unapređenjem zdravstvenog sistema i pravima  dece. Često je njena uključenost u predsedničku politiku nailazila na osudu javnosti. Bila je u ulozi državnog sekretara od 2009. do 2013. i kandidovala se za predsedničko mesto 2008. i 2016. Uprkos brojnim optužbama protiv njenog muža, sve vreme je stajala u njegovoj odbrani.

U početku je odbacivala skandal sa Monikom Levinski kao teoriju zavere njegovih protivnika. Nakon što je na površinu isplivalo više dokaza, potvrdila je da je svesna situacije, ali da su oni i dalje posvećeni partneri u braku. Prema dosadašnjim informacijama, Hilari Klinton neće imati značajnu ulogu u sezoni.

Monika Levinski (Bini Feldštajn)

Bini Feldštajn ranije je bila poznata po ulogama u romantičnim komedijama, ali ovog puta glumi nekadašnju stažistkinju Bele kuće, Moniku Levinski, koja je imala tajnu vezu sa predsednikom Bilom Klintonom.

Printscreen YouTube/JoBlo Streaming & TV Trailers

 

Zbog medijskog pisanja o skandalu, postala je poznata širom sveta, a nakon što se prašina slegla, postala je ličnost iz popularne kulture koja je gostovala u rijaliti emisijama i reklamama. Ona je takođe i producentkinja ove serije.

Pola Džouns (Anali Ešford)

Klintonova veza sa Monikom Levinski nije prvi put da je bivši predsednik prekoračio granice pristojnosti sa nekim od zaposlenih. Glumica Anali Ešford igra Polu Džouns, službenicu koja je optužila Klintona za seksualno uznemiravanje.

Printscreen YouTube/JoBlo Streaming & TV Trailers

 

Dok je radila za državu Arkanzas 1991. tvrdila je da ju je tadašnji guverner Bil Klinton pozvao u svoju hotelsku sobu, gde se obnažio. Ona ga je tužila 1994. što je pokrenulo istragu koja je na posletku razotkrila skandal sa Monikom Levinski. Tadašnji predsednik je negirao optužbe i Džouns je pristala na vansudsko poravnanje. Polinog muža Stiva igra glumac Taran Kilam, a glumica Džaneta Arnet igra njenu majku Delmer Li Korbin.

Lusijen Goldberg (Margo Martindejl)

Glumica Margo Martindejl igra literarnog agenta Lusijen Goldberg, koja je pre Levinski skandala već bila u razgovorima sa Trip i planirala je da s njom sarađuje na knjizi o zameniku savetnika predsednika Vinsa Fostera.

Tokom njihovih razgovora, ona je podstakla Trip da snimi privatne razgovore sa Monikom Levinski s namerom da ih prosledi medijima. Trip je navedena da pomisli da je snimanje razgovora legalno, ali se pokazalo da to nije slučaj u Merilendu, njenoj državi stanovanja.

Met Dradž (Bili Ajkner)

Glumac Bili Ajkner je Met Dradž, politički komentator, pisac, voditelj i osnivač popularnog sajta Dradž report, koji je prvi izvestio o skandalu Levinski-Klinton.

Kolegama će se u seriji pridružiti Entoni Grin, koji će igrati bivšeg potpredsednika Ala Gora, koji je javno podržavao Klintona tokom problematičnog perioda.

Komentari (0)

Kultura