Aktuelno iz kulture

Marija Jelić debitovala u Karnegi holu, sa scene ispraćena ovacijama

Komentari

Autor: Euronews Srbija

07/10/2021

-

14:59

Marija Jelić debitovala u Karnegi holu, sa scene ispraćena ovacijama
Marija Jelić debitovala u Karnegi holu, sa scene ispraćena ovacijama - Copyright Privatna arhiva

veličina teksta

Aa Aa

Sopran Marija Jelić ostvarila je debi u čuvenom Karnegi holu. Na solističkom koncertom pod nazivom "Moć sudbine" sa pijanistom Antoni Manolijem osvojila je publiku sudeći po ovacijama kojima je ispraćena i nekoliko biseva koje je otpevala.

Nakon fantastičnih nastupa sa Plasidom Domingom, Hoze Kurom i Elinom Garančom ovo je veliki korak u njenoj karijeri, a već je u pregovorima za naredni koncert u Karnegi holu i debi u operi. 

"Mnogo sam srećna i ne mogu još uvek da shvatim šta mi se sinoć dogodilo. Koncert je bio pun emocija, imajući u vidu da je to prvi operski koncert nakon pandemije u Karnegi holu. Publika je bila divna i jedva čekam da ponovo pevam u Americi. Zaista imam osecaj da se sinoć dogodila čarolija i za mene je ovo velika karijerna prekretnica", izjavila je operska zvezda.

Privatna arhiva

Marija Jelić ovacijama ispraćena sa scene u Karnegi holu

Koncert je bio veoma posećen, a na programu su bile arije Verdija i Pučinija, kao i njihove pesme, ali i pesme Rahmanjinova. Marija je takođe otpevala i ariju Stanke iz opere "Na Uranku" sa kojom je debitovala u Narodnom pozoristu u Beogradu.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura