Aktuelno iz kulture

Kraljica popa ponovo šokira: Madona predstavila novi konceptualni film "Madame X"

Komentari

Autor: Tanjug

11/10/2021

-

11:57

Kraljica popa ponovo šokira: Madona predstavila novi konceptualni film "Madame X"
Kraljica popa ponovo šokira: Madona predstavila novi konceptualni film "Madame X" - Copyright Printscreen

veličina teksta

Aa Aa

Pop zvezda Madona predstavila je svetu svoj novi konceptualni film "Madame X", koji prati i digitalno izdanje "Music From The Theatre Xperience" sa 20 live pesama.

"Madame X" govori o njenoj istoimenoj turneji koja je osmišljena tako da se koncerti održavaju u manjim salama, što je prvi put od 1985. godine, nakon njene “Virgin Tour”.

Režiju ovog filma potpisuju Rikardo Gomez i SKNX, a glavnu ulogu, naravno ima - Madona.

Hitovi "Vogue", "Human Nature", "Like A Prayer", "Frozen", "Dark Ballet", "I Rise" i "I Don't Search I Find" nalaze se na koncertnom, digitalnom izdanju.

Pored toga, u susret 40. godišnjici od objavljivanja prvog singla "Everybody" (1982), Madona i njena matična kuća "Warner Music Group" iz Njujorka, potvrdili su početak nove faze u zajedničkoj saradnji.

Kraljica pop muzike će predstaviti svetu kompletan katalog svoje bogate karijere u kojoj je prodala više od 300 miliona ploča, što je čini umetnicom sa najvećim prodatim tiražom muzičkih izdanja.

Povodom objave i početka rada na realizaciji ovog monumentalnog projekta, Madona je izjavila sledeće: "Od samog početka, sa puno pažnje i dobre volje, Warner Music Group mi je pomogao da moju muziku i viziju prenesem svim svojim fanovima širom sveta. Oduvek su bili neverovatni partneri, drago mi je što započinjemo i ovo novo poglavlje partnerskog rada, što ćemo se zajedno, slaveći, ponovo pozabaviti mojom diskografijom nastalom u ovih 40 godina“.

Madona je osvojila sedam nagrada Gremi, 24 nagrade Udruženja američkih kompozitora, autora i izdavača za pop muziku, Brit, MTV i World Music Awards, a 2018. godine uvedena je u Rokenrol kuću slavnih.

Partnerstvo između Madonne i njene višedecenijske matične kuće označava njen povratak slavnoj etiketi, sa zajedničkom željom da njen kompletan katalog (sa tri kuće - Sire/Maverick/Warner), ponovo bude dostupan javnosti širom planete.

U tu grupu izdanja spadaju čuveni albumi - "Madonna", "Like a Virgin", "True Blue", "Like a Prayer" i "Ray of Light".

Poslednja tri Madonina studijska albuma - "MDNA", "Rebel Heart" i "Madame X" biće uvedena u Warnerov katalog početkom 2025. godine, što će ukupno biti 17 izdanja, a pored njih i singlovi, koncertni albumi i kompilacije.

Osim što je muzičarka, jedna od najpopularnijih žena sveta je veoma svestrana umetnica, jer je takođe i glumica ("Dik Trejsi", "Telo kao dokaz", "Očajnički tražeći Suzan"), uveliko i rediteljka nekoliko zapaženih igranih filmova, a piše i bestseler knjige za decu.

Bila je udata za glumca Šona Pena i filmskog režisera Gaja Ričija.

Madona je u Beogradu imala spektakl koncert na Ušću 2009. godine.

Komentari (0)

Kultura