Aktuelno iz kulture

Piter Dinklidž smatra da je kraj "Igre prestola" briljantan: Ta serija ruši sva očekivanja

Komentari

Autor: People

28/12/2021

-

08:15

Piter Dinklidž smatra da je kraj "Igre prestola" briljantan: Ta serija ruši sva očekivanja
Piter Dinklidž - Copyright AP/Charles Sykes

veličina teksta

Aa Aa

Glumac Piter Dinklidž svestan je da ljubitelji serije "Igra prestola" nisu bili oduševljeni načinom na koji je ona završena. Finale hit serije HBO izazvalo je takvo razočaranje, da je na sajtu Change.org pokrenuta peticija da se snimi novi kraj, a Dinklidž se u nedavnom intervjuu koji je preneo magazin People našalio da je publika želela da "lepi beli ljudi odjašu zajedno u suton".

"To je izmišljeno. Ima zmajeve u sebi, nastavite dalje sa životom", rekao je Dinklidž koji je igrao jednog od omiljenih likova iz serije Tiriona Lanistera.

"Serija ruši očekivanja i to je ono što volim u vezi nje. Da, zove se 'Igra prestola', a na kraju sve one koji su mi prilazili na ulici zanimalo je ko će da bude na tronu. Ne znam šta je njihov doživljaj, ali serija je bila više od toga", smatra glumac.

Dinklidž kaže da je njemu jedan od omiljenih momenata trenutak kada zmaj spaljuje presto, jer na taj način uništava kompletnu diskusiju u tome.

"To je briljantno od strane tvoraca serije. Poruka je: 'Ućutite, ne radi se o tome'. Stalno su to radili, da vi mislite jedno, a oni daju drugo. Svako je imao svoju priču dok je gledao tu seriju, ali prema mom mišljenju, ničija nije bila tako dobra, kao ona koju nam je serija dala", rekao je glumac.

On smatra da se ljubiteljima serije nije svideo kraj, zato što su bili "ljuti što se rastajemo od njih".

"Nestali smo, a oni više nisu znali šta da rade sa nedeljom uveče. Želeli su više, pa su protestovali", smatra Dinklidž, koji je za ulogu Tiriona dobio četiri Emi nagrade.

Glumac je dodao da kraj i nije mogao biti drugačiji, zato što moć kvari ljude.

"Tirani obično ne počinju kao tirani. To je postepeno i meni se dopada kako je moć pokvarila ove ljude. Šta se dešava sa vašim moralnim kompasom kad okusite moć? Ljudska bića su komplikovana", smatra glumac.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura