Aktuelno iz kulture

Manje koncerata i publike, besplatno testiranje i pojačane kontrole epidemiološkim mera večeras u Novom Sadu

Komentari

Autor: Euronews Srbija

13/01/2022

-

12:50

Manje koncerata i publike, besplatno testiranje i pojačane kontrole epidemiološkim mera večeras u Novom Sadu
Manje koncerata i publike, besplatno testiranje i pojačane kontrole epidemiološkim mera večeras u Novom Sadu - Copyright Vladimir Veličković

veličina teksta

Aa Aa

Novi Sad će danas svečano poneti titulu Evropske prestonica kulture. Ceremonija proglašenja će biti održana u Srpskom narodnom pozorištu, koju će gledaoci moći da prate isključivo putem malih ekrana, u direktnom prenosu na Drugom programu RTS i Prvom programu RTV od 18 časova, kao i na sajtu novisad2022.rs.

"Kao jedinstvena proslava u Evropi, Doček spaja dve umetnosti, dva pisma, dve nove godine, dva dana, dva računanja vremena, pa će tako Doček 7530 doneti svojevrsnu proslavu koja pomera granice i staviti Novi Sad u centar evropskog kulturnog života. Centralni događaj svečanog otvaranja Evropske prestonice kulture zakazan je za 13. januar kada će u 20 sati 22 minuta biti izvedena proslava `Zeniteum :: 2022` reditelja Dragana Živadinova, na jednom od glavnih gradskih bulevara, ispred Banovine, koja će kroz umetnost slaviti velika imena srpske nauke - Milevu Marić Anštajn i Milutina Milankovića", podsećaju iz Fondacije "Novi Sad-Evropska prestonica kulture".

Svečano otvaranje obeležiće i velika nesvakidašnja izložba "Vreme i vaseljena" u holu Studija M od 18 sati, kao i koncerti na nekoliko lokacija u gradu. 

Euronews TV

Zbog aktuelne epidemiološke situacije, program se neće održati u punom kapacitetu, a iz Fondacije podsećaju da su dali preporuku ugostiteljkim objektima da se odloži 60 odsto planiranih koncerata, dok će biti pojačane mere kontrole na onim koncertima koju su direktno u produkciji Fondacije.

Uz ulaznicu biće neophodno da posetioci prilože zeleni sertifikat ili antigenski test ne stariji od 48 sati ili PCR test ne stariji od 72 sata.  

U skladu sa aktuelnim epidemiološkim merama, na samom događaju biće neophodno nošenje maski i održavanje distance.  

Za sve posetioce koji nemaju zeleni sertifikat, antigenski ili PCR test, biće obezbeđena dva punkta za besplatno testiranje 13. januara i to na dve lokacije: u centru Novog Sada, na Trgu Slobode 13. januara od 12 do 23 časa, kao i u prostoru Gradske koncertne dvorane (Bulevar Cara Lazara 67) 13. januara od 12 do 23 časa.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura