Aktuelno iz kulture

"Plava pilula" Aleksandre Kokotović u izložbenom prostoru KvArt BW

Komentari

Autor: Euronews Srbija

27/01/2022

-

15:37

"Plava pilula" Aleksandre Kokotović u izložbenom prostoru KvArt BW
"Plava pilula" Aleksandre Kokotović u izložbenom prostoru KvArt BW - Copyright dzodan.com

veličina teksta

Aa Aa

Izložba "Plava pilula" umetnice Aleksandre Kokotović biće otvorena u četvrtak, 27. januara sa početkom u 19 sati, u izložbenom prostoru KvArt BW, na drugom spratu tržnog centra "Galerija".

"Ekspresivne, slojevite, apstraktne slike Aleksandre Kokotović istražuju unutrašnji sukob koji doživljavamo kao ljudska bića, nastojeći da postanemo celi, preispitujući naše postojanje i svoja osnovna uverenja", kaže Kristin A. Buechelmaier, magistar istorije umetnosti.

Beuchelmaier dodaje da se umetnica služi pretežno hladnim nijansama, aludirajući na harmonizaciju uma, tela i duše, dok je posmatrač pozvan da sam stvori sopstvenu istinu. Rad Kokotovićeve ispituje ljudsku egzistenciju i duhovnost, nadahnjujući samorefleksiju i dovodeći u pitanje društvene norme na tu temu.

Aleksandra Kokotović je vizuelna umetnica koja svoj rad izražava kroz slikarstvo, vajarstvo, crtež, grafiku, performans i instalacije. Priredila je 35 samostalnih izložbi u renomiranim institucijama, muzejima i galerijama u Sjedinjenim Američkim Državama, Srbiji, Bosni i Hercegovini, Severnoj Makedoniji, Crnoj Gori i mnogim drugim zemljama. Članica je ULUS-a, ULUBIH-a i DivArt-a.

Izložbu "Plava pilula" organizuju Galerija ŠTAB i umetnička inicijativa KvArt BW, a pred posetiocima će biti do 7. februara. Radno vreme galerije KvArt BW je svakog dana od 11 do 21 čas, a ulaz je slobodan.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura