Aktuelno iz kulture

"Šopalovići" ponovo na sceni HNK u Zagrebu

Komentari

Autor: Euronews Srbija

20/05/2022

-

12:08

"Šopalovići" ponovo na sceni HNK u Zagrebu
"Šopalovići" ponovo na sceni HNK u Zagrebu - Copyright Nebojša Babić

veličina teksta

Aa Aa

Predstava "Putujuće pozorište Šopalović" Ljubomira Simovića, a u režiji Jagoša Markovića i u izvođenju ansambla Jugoslovenskog dramskog pozorišta (JDP) u subotu, 21. maj, biće izvedena na sceni Hrvatskog narodnog kazališta (HNK) u Zagrebu.

Najznačajnije pozorište iz Hrvatske gostovaće na sceni Jugoslovenskog dramskog pozorišta u junu sa predstavom "U agoniji" Miroslava Krleže i u režiji Ivice Buljana.

Saradnja između Jugoslovenskog dramskog pozorišta i Hrvatskog narodnog kazališta iz Zagreba uspostavljena je 2015. godine, posle skoro tri decenije.

Nebojša Babić

 

Zanimljivo je da je poslednji put, pre obnove saradnje, na sceni HNK u Zagrebu, JDP bilo 1986. godine upravo s predstavom "Putujuće pozorište Šopalović" Ljubomira Simovića u režiji Dejana Mijača.

Nebojša Babić

 

U predstavi "Putujuće pozorište Šopalović", sada igraju Dragan Bjelogrlić, Jasna Đuričić, Nenad Jezdić, Anita Mančić, Ljubomir Bandović, Marko Janketić, Jovana Belović, Sanja Marković, Irfan Mensur, Miloš Samolov, Milica Sužnjević, Miona Marković, Teodora Tomašev, Tara Milutinović, Vanja Radivojević i Nađa Ristić.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura