Aktuelno iz kulture

Počelo snimanje filma "Pored nas" Stevana Filipovića - poslednji film iz trilogije

Komentari

Autor: Tanjug

12/08/2022

-

13:38

Počelo snimanje filma "Pored nas" Stevana Filipovića - poslednji film iz trilogije
Počelo snimanje filma "Pored nas" Stevana Filipovića - poslednji film iz trilogije - Copyright Printscreen YouTube/ RTS Kulturno-umetnički program - Zvanični kanal

veličina teksta

Aa Aa

Najavljen kao akciono-avanturistički spektakl, "Pored nas", koji nastaje uz podršku Filmskog centra Srbije, zaokružuje trilogiju koju čine Filipovićevi filmovi "Pored mene" (2015) i "Pored tebe" koji u bioskope stiže najverovatnije početkom 2023. godine, saopštili su iz Filmskog centra Srbije.

Posle višestrukog odlaganja zbog pandemije, pre nekoliko dana počelo je snimanje filma "Pored nas", novog ostvarenja reditelja i scenariste Stevana Filipovića.

Projekat za ovaj film je podržan od strane Filmskog centra Srbije na konkursu za sufinansiranje žanrovski određenog celovečernjeg igranog filma sa komercijalnim potencijalom (komercijalni repertoarski film), a film nastaje u produkciji kuće "Hypnopolis".

"Pored nas", čiji je engleski naslov "Next to Us", je dugoočekivani nastavak popularnog Filipovićevog filma "Pored mene" koji je 2015. ostvario značajan uspeh u bioskopima i osvojio brojne nagrade u zemlji i regionu, "Zlatna arena" u Puli, pobednik Festivala filmskog scenarija u Vrnjačkoj Banji, Sopotu, nagrada FEDEORA na FEST-u.

Snimanje je u toku, a planirano je da poslednja klapa bude krajem septembra.

Film "Pored nas" nastaje po scenariju Milene Bogavac i Stevana Filipovića, direktor fotografije je Matej Milenković. U filmu glavne uloge tumače Slaven Došlo, Nikola Glišić, Darko Ivić, Gorica Regodić, Milica Majkić i Isidora Simijonović.

Izvršna producentkinja filma je Isidora Bulatović, a izvršni producent i producent je Branislav Jević.

"Pored nas" je najavljen kao akciono-avanturistički spektakl, a planirano je da u bioskope stigne početkom 2024. godine.

Ovaj film zaokružuje trilogiju koju čine Filipovićevi filmovi "Pored mene" (2015) i "Pored tebe" koji će se u bioskopima naći najverovatnije početkom 2023. godine.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura