Aktuelno iz kulture

Ekipa filma "Blonde" na premijeri u Veneciji: "Merilin Monro odobrava ono što smo uradili"

Komentari

Autor: Variety

09/09/2022

-

09:33

Ekipa filma "Blonde" na premijeri u Veneciji: "Merilin Monro odobrava ono što smo uradili"
Ana de Armas - Copyright Tanjug AP/Joel C Ryan/Invision/AP

veličina teksta

Aa Aa

Dugonajavljivani film "Blonde", romansirana biografija legendarne filmske dive Merilin Monro, premijerno je prikazan sinoć na Filmskom festivalu u Veneciji, gde je dobio 14-minutne ovacije.

Zvezde tog ostvarenja Ana De Armas i Adrijen Brodi nisu skrivali suze, dirnuti reakcijama publike.

Ekipa je uoči premijere prošetala crvenim tepihom, a pridružio im se i Bred Pit, koji je inače jedan od producenata filma.

Na konferenciji povodom prikazivanja duoočekivanog ostvarenja, glumci i reditelj podelili su neke detalje sa snimanja.

"Istinski verujem da je Merilin Monro bila blizu nas. Bila je uz nas", rekla je Ana De Armas, glumica koja je otelotvorila legendarnu Merilin u novom ostvarenju.

"Ona je bila sve o čemu sam razmišljala, sve o čemu sam sanjala. Bila je sve o čemu sam mogla da govorim. Bila je sa mnom i to je prelepo. Imala sam snažan osećaj da je nešto u vazduhu i da ona odobrava ono što radimo", dodala je De Armas, preneo je Variety.

Tanjug/Netflix via AP

 

Ona je rekla da je osećala težinu i tugu Merilininog lika tokom snimanja i da je dopustila da to u potpunosti iskusi i upotrebi u svom izvođenju.

"Nisam želela da se zaštitim od toga. Bilo je vrlo važno da osetim sve to", rekla je glumica.

Film je sniman u stanu u kom je Merilin odrasla, ali i kući u kojoj je umrla, a simbolično, produkcija je počela 4. avgusta na dan njene smrti.

"Njen trag je svuda po Los Anđelesu i film je definitivno u nekim momentima poprimio elemente seanse", rekao je reditelj Endrju Dominik, koji je film snimio prema istoimenoj knjizi Džojs Kerol Outs.

Tanjug AP/Joel C Ryan/Invision/AP

Ekipa filma na konferenciji za štampu povodom premijere

Glumac Adrijen Brodi istakao je da mu je bila privilegija da radi sa Dominikom i De Armas.

"Merilinine unutrašnje borbe, njena tuga, svi nerešeni traumatični trenuci iz njenog života, koji je nikad nisu napustili, gotovo su kriminalni. Oduvek me je privlačio taj aspekt ovoga", rekao je glumac.

"Blonde", koji je prvi Netfliksov film sa oznakom da nije za mlađe od 17 godina, bio je veliki izazov za De Armas.

"Trebalo mi je devet meseci učenja dijalekta i vežbanja, kao i nekoliko seansi ADR-a (novog snimanja dijaloga, na postojeći video snimak). Bilo je iscrpljujuće. Mozak mi je bio spržen", ispričala je svojevremeno glumica o predstojećem filmu.

Da bi ličila na legendarnu glumicu, De Armas je morala svakodnevno da po nekoliko sati sedi u frizerskoj stolici, gde su joj skrivali njenu prirodnu kosu specijalnim maskama, na koju bi posle stavljali različite perike.

Međutim, fizičke pripreme su bile lake u odnosu na emocionalne i psihološke, jer je morala da uđe u jedan vrlo kompleksan lik.

Tanjug/Netflix via AP

 

"Njen život nije bio jednostavan, jer morate zaista da uđete duboko u taj period i ono što joj se desilo, njenu priču. Bilo je vrlo intenzivno. Prošla je mnogo toga što nije bilo lako u to vreme, a ne bi bilo ni sada. Imala sam sreću što sam imala više meseci da se pripremim. Obično nemamo taj luksuz i moramo da žurimo s projektom, ali sam ja zaista imala vremena da je proučim. O njoj imam toliko materijala, toliko toga da gledam i slušam. To sam i uradila i mislim da je rezultat izuzetan i vrlo potresan", rekla je De Armas za Pipl.

Inače, muziku za ovaj film radili su Nik Kejv i Voren Elis.

"Blonde" će biti dostupna na striming servisu Netfliks od 28. septembra.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura