Aktuelno iz kulture

Raspisan konkurs "Branislav Nušić" za dramski tekst

Komentari

Autor: Tanjug

14/09/2022

-

15:31

Raspisan konkurs "Branislav Nušić" za dramski tekst
Raspisan konkurs "Branislav Nušić" za dramski tekst - Copyright Tanjug/Zoran Žestić

veličina teksta

Aa Aa

Udruženje dramskih pisaca Srbije raspisalo je 43. konkurs za originalni dramski tekst "Branislav Nušić", saopštili su iz UDPS.

Konkurs se održava od 1980. godine, a dosadašnji dobitnici su Dragan Tomić, Božidar Zečević, Nenad Prokić, Miodrag Karadžić, Jelica Zupanc, Miladin Ševarlić, Siniša Kovačević, Radoslav Zlatan Dorić, Ivan Panić, Momčilo Kovačević, Stojan Srdić i drugi.

Prema propozicijama konkursa, u "trku" mogu da uđu originalni dramski tekstovi koji nisu izvođeni i objavljivani, a potrebno je da budu potpisani šifrom. Autorstvo se dokazuje kopijom teksta.

Zainteresovani mogu da pošalju svoje radove poštom u jednom primerku najkasnije do 31. oktobra  na adresu: Udruženje dramskih pisaca Srbije, MPUS, Gospodar Jevremova 19, Beograd. Tekstovi se ne vraćaju.

Pod "objavljenom dramom" se računa celovito objavljivanje: u štampanim monografskim izdanjima sa ISBN brojem; u periodici sa IŠN brojevima; u drugim vrstama masovno štampanih izdanja; kao i zvanična elektronska izdanja na Internetu i zvaničnim nosačima podataka.

Pod "izvedenom dramom" se smatraju celovito date profesionalne i poluprofesionalne postavke u pozorištu, na zvaničnim scenama, na radiju, televiziji, filmu, Internetu ili distribuirane celovito kao tekstualni, audio ili video fajl na analognom ili digitalnom mediju.

U ovo ne spadaju: umnožavanje za lične potrebe bez spoljne distribucije, javno čitanje, davanje na uvid registrovanom članstvu na zatvorenim internet forumima ili u klubovima, kao i drugi ograničeni uvidi u dramsko delo.

Žiri će pobedniku dodeliti nagradu "Branislav Nušić" i bronzanu plaketu "Ben Akiba"

Komentari (0)

Kultura