Aktuelno iz kulture

Muzej grada Beograda proslavio 119 godina od osnivanja

Komentari

Autor: Tanjug

24/10/2022

-

11:36

Muzej grada Beograda proslavio 119 godina od osnivanja
Muzej grada Beograda proslavio 119 godina od osnivanja - Copyright Arhiva Muzeja grada

veličina teksta

Aa Aa

Muzej grada Beograda je proslavio 119 godina postojanja svečanošću kojoj su prisustvovale brojne zvanice, a onima koji su doprineli kvalitetu rada ustanove, dodeljene su posebne zahvalnice.

Uz interaktivnu izložbu arheološkog sadržaja iz Zbirke za antiku, gosti su prisustvovali i dodeli godišnje nagrade za sveopšti doprinos u kulturi, a laureat za ovu godinu je istoričar umetnosti i likovni kritičar Jerko Ješa Denegri.

Arhiva Muzeja grada

 

Uz želju da u što skorijem periodu svečano otpočnu radovi na glavnoj muzejskoj zgradi u Resavskoj 40b, okupljenima su se obratili predstavnici ustanova, diplomatskog kora kao i direktorka Muzeja Jelena Medaković, koja je uručila potpredsednici Vlade i ministarki kulture i informacija Maji Gojković Posebnu nagradu za značajan i kreativan doprinos u radu i razvoju Muzeja grada Beograda.

Tom prilikom direktorka Medaković zahvalila se na iskrenoj podršci koju je ministarka Gojković pružala ovoj ustanovi kulture na razvoju programa i unapređenju i modernizaciji prostora koje Muzej koristi, pre svega Muzeja Ive Andrića, kao i na afirmaciji ove ustanove u međunarodnim okvirima.

Medaković je ministarki Gojković predala i Zahvalnicu dodeljenu Ministarstvu kulture i informisanja za doprinos kvalitetu rada Muzeja.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura