Aktuelno iz kulture

Britanija predstavila voditelje ovogodišnje Evrovizije

Komentari

Autor: BBC

22/02/2023

-

10:57

Britanija predstavila voditelje ovogodišnje Evrovizije
Britanija predstavila voditelje ovogodišnje Evrovizije - Copyright profimedia, Logo

veličina teksta

Aa Aa

BBC je predstavio tim koji će voditi i komentarisati ovogodišnju Evroviziju, u kom je čuveni britanski voditelj Graham Norton i glumica Hana Vedingem, poznata po ulozi u seriji "Ted Laso".

U ekipi su i ukrajinska pevačica Julija Sanina i pop zvezda i voditeljka Ališe Dikson.

Hana Vedingem osvojila je Emi nagradu za ulogu u seriji "Ted Laso", a igrala je i u čuvenim brodvejskim produkcijama "Spamalot", "Čarobnjak iz Oza" i "Space Family Robinson". 

Julija Sanina bila je finalistkinja "Plesa sa zvezdama" u Ukrajini i nekoliko godina bila sudija u tamošnjem "X faktoru". Njen bend "Hardkiss" učestvovao je 2016. u "Vidbiru", a Julija je jedne godine bila i sudija na tom inacionalnom takmičenju za pesmu Evrovizije.

Ališa Dikson, bivša članica grupe "Mis-Teeq" poznata je voditeljka u Britaniji. Ljubitelji rijaliti emisije "Britanija ima talenat" znaju je kao jednu od sudija, a redovna je učesnica i humanitarnog programa "Comic Relief".

Graham Norton, poznati britanski voditelj, komentator je Evrovizije od 2009. godine, a sada će predvoditi ekipu domaćina u finalnoj večeri 13. maja.

Norton je izjavio da je "velika privilegija" biti uključen u Evroviziju.

"Ove godine je još posebnije i osećam veliku odgovornost da naše kolege iz Ukrajine učinim ponosnim", rekao je voditelj.

Britanija ove godine organizuje Evroviziju u ime prošlogodišnjeg pobednika Ukrajine.

Očekuje se da će više od 160 miliona ljudi širom sveta pratiti prenos ovog takmičenja.

Svih 37 učesnika imaju još mesec dana da potvrde svoje predstavnike i pesme koje će izvoditi. Srbija bira na nacionalnom takmičenju "Pesma za Evroviziju" koje će se održati 1, 2. i 4. marta.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura