Aktuelno iz kulture

Britanija će podeliti ukrajinskim izbeglicama tri hiljade ulaznica za Evroviziju

Komentari

Autor: Tanjug

27/02/2023

-

09:47

Britanija će podeliti ukrajinskim izbeglicama tri hiljade ulaznica za Evroviziju
Britanija će podeliti ukrajinskim izbeglicama tri hiljade ulaznica za Evroviziju - Copyright Promo/eurovision.tv

veličina teksta

Aa Aa

Britanska vlada obezbediće ukrajinskim izbeglicama 3.000 ulaznica za Pesmu Evrovizije, pošto njihova zemlja nije mogla da bude domaćin tog takmičenja, zbog rata sa Rusijom.

Vlada je takođe saopštila da će obezbediti 10 miliona funti za pomoć u organizovanju Evrovizije u maju, na britanskom tlu, umesto Ukrajine, koja je pobedila na takmičenju 2022. i koja bi po pravilima takmičenja trebalo da bude domaćin ove godine.

"Današnje saopštenje je potvrda da će na hiljade ulaznica biti ponuđeno raseljenima zbog rata, kako bi mogli da učestvuju u predstavi u čast njihove domovine, njihove kulture i njihove muzike", saopštila je britanska ministarka za kulturu Lusi Frejzer.

Za domaćina najvećeg muzičkog događaja na svetu odabran je Liverpul, a ranije je najavljeno da će domaćini biti britanski voditelj Graham Norton i glumica Hana Vedingem, poznata po ulozi u seriji "Ted Laso".

U ekipi su i ukrajinska pevačica Julija Sanina i pop zvezda i voditeljka Ališe Dikson.

Očekuje se da će više od 160 miliona ljudi širom sveta pratiti prenos ovog takmičenja.

Svih 37 učesnika imaju još mesec dana da potvrde svoje predstavnike i pesme koje će izvoditi. Srbija bira na nacionalnom takmičenju "Pesma za Evroviziju" koje će se održati 1, 2. i 4. marta.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura