Aktuelno iz kulture

Indijana Džouns stiže u Beograd: Premijera petog nastavka popularne franšize zakazana za 28. jun

Komentari

Autor: Tanjug

30/05/2023

-

17:54

Indijana Džouns stiže u Beograd: Premijera petog nastavka popularne franšize zakazana za 28. jun
Indijana Džouns - Copyright Tanjug AP/Lucasfilm Ltd. via AP

veličina teksta

Aa Aa

Premijera nastavka popularne franšize o Indijani Džons "Indijana Džons i artefakt sudbine" biće održana 28. juna u mts Dvorani, saopštili su distributeri.  

U petom nastavku čuvenog serijala Holivudski glumac Harison Ford vraća se legendarnoj ulozi ekscentričnog heroja arheologa. 

Od reditelja Džejmsa Mangolda poznatog i po filmu "Le Man '66: Slavna 24 sata", koji mu je doneo nominaciju za nagradu Oskar i producenta Stiven Spilberga  stiže nastavak o avanturama jednog od najpoznatijih filmskih likova.

Uz Harisona Forda uloge tumače i Džon Ris Dejvis koji je poslednji put viđen u trećem nastavku "Poslednji krstaški pohod"( 1989 ),  kao i sveži glumački kadar od voljenog danskog glumca Madsa Mikelsena, preko Antonio Banderasa, do Tobija Džounsa, Fibi Voler-Bridž i drugih.

Podsetimo, prvi film "Otimači izgubljenog kovčega" o Indijani Džons koji traga za izgubljenim Zavetnim kovčegom nastao je 1981. godine u režiji Stivena Spilberga i osvojio je četiri Oskara.

Drugi deo "Hram sudbine", nastao je tri godine kasnije (1984) , dok je treći nastavak franšize "Poslednji krstaški pohod" iz 1989. u kom se traga za gralom iz kog je na tajnoj večeri pio Isus Hristos delovao kao poslednji, sve dok 2008. nije snimljen četvrti nastavak "Kraljevstvo kristalne lobanje" u kom se traga za lobanjom koju su vanzemaljci ostavili na Zemlji.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura