Reflektor

Stojeće ovacije za "Madam Baterflaj": Veliko interesovanje u Narodnom pozorištu za italijansku operu

Komentari

Autor: Tanjug

28/11/2021

-

22:47

Stojeće ovacije za "Madam Baterflaj": Veliko interesovanje u Narodnom pozorištu za italijansku operu
Tanjug/Dragan Kujundžić - Copyright Tanjug/Dragan Kujundžić

veličina teksta

Aa Aa

Opera "Madam Baterflaj" italijanskog kompozitora Ðakoma Pučinija, u režiji Manu Lali, ekskluzivno je izvedena na Velikoj sceni Narodnog pozorišta u Beogradu i ispraćena dugim aplauzom i stojećim ovacijama.

Ova adaptacija poznate italijanske opere dočekana je sa velikim interesovanjem javnosti, koja nije krila svoje uzbuđenje već sa prvim podizanjem zavese.

Publika je gromoglasnim aplauzom pozdravila internacionalne goste, operske pevače Šoko Okadu, koja tumači ulogu Cho-Cho San (Baterflaj), Vinčenca Kostanca (Pinkertona) i Arijanu Manganelo (Suzuki).

Postavu opere činili su i Svetlana Lovčević, Miodrag D. Jovanović, Siniša Radin, Mihailo Šljivić, Aleksandar Stamatović i Nikola Basta.

Dodatnu čar celokupnoj atmosferi upotpunili su prigodna scenografija i kostimi, koje zajedno sa režijom potpisuje Manu Lali.

Kraj opere ovenčan je dugim aplauzom, uzvicima afirmacije mladim izvođačima i stojećim ovacijama.

U izvedbi opere učestvovali su i Hor i Orkestar Narodnog pozorišta, vođeni maestrom Fabriciom Venturom.

Izvedbi "Madam Baterflaj" prisustvovali su i v.d. upravnika Narodnog pozorišta Svetislav Goncić, direktor Opere Nikola Mijailović, mecosopran Sanja Anastasia, kao i predstavnici Italijanskog instituta za kulturu u Beogradu.

Ova opera je realizovana u produkciji Fondacije Pučinijevog festivala iz Tore del Laga Pučini i u saradnji sa Italijanskim institutom za kulturu u Beogradu.

Komentari (0)

Kultura