Reflektor

Holivud najavljuje novi film o automobilskim trkama: Ispred kamera staju Bred Pit i Luis Hamilton?

Komentari

Autor: Hollywood Reporter, Euronews Srbija

10/12/2021

-

18:51

Holivud najavljuje novi film o automobilskim trkama: Ispred kamera staju Bred Pit i Luis Hamilton?
Holivud najavljuje novi film o automobilskim trkama: Ispred kamera staju Bred Pit i Luis Hamilton? - Copyright AP/Giuseppe Cacace, Richard Shotwell

veličina teksta

Aa Aa

Prema prvim objavama, Bred Pit trebalo bi da bude zvezda novog filma koji će se baviti automobilskim trkama i, kako piše Hollywood reporter, u projekat bi trebalo da bude uključena i legenda Formule 1, britanska vozačka zvezda Luis Hamilton.

Detalji zapleta i dalje se čuvaju u tajnosti, ali su veliki studiji, uključujući Paramount, MGM, Sony i Universal, kao i platforme Netflix, Apple i Amazon, već dali ponude za projekat, ekskluzivno je objavio pomenuti američki list, pozivajući se na dobro obaveštene izvore.

Ono što je poznato jeste da će reditelj najavljenog projekta biti Džozef Kosinski, koji je stao iza najavljenog blokbastera "Top Gun: Maverick", a koji je sa Pitom već godinama pokušavao da snimi trkački film. Oni su, naime, još 2013. zaokružili priču pod nazivom "Go Like Hell", u koju je bio uključen i Tom Kruz, ali se na kraju taj projekat pretvorio u "Ford vs Ferrari" sa potpuno novom glumačkom postavom i rediteljem.

U tom filmu, Kristijan Bejl i Met Dejmon su oživeli istrajni dvojac Šelbi-Majls, koji su kreirali vozilo spremno da se takmiči na čuvenoj 24-časovnoj automobilskoj trci u Le Manu. Ova istinita priča, koja prikazuje kulminaciju sukoba koji je šezdesetih godina prošlog veka besneo u kancelarijama Enca Ferarija i Henrija Forda, ostvarilo je preko 225 miliona dolara na blagajnama i nominacije za nagradu "Oskra", osvajajući zlatnu statuu u kategoriji za najbolju montažu zvuka za 2019. godinu.

Za sada je poznato da će glumački superstar Bret Pit pojaviti u predstojećem blokbasteru "Bullet Train". Sandra Bulok, Lejdi Gaga, Brajan Tajri Henri i Hirojuki Sanada, između ostalog, takođe su u ovom ostvarenju koje prati grupu ubica sa suprotstavljenim motivima u vozu velike brzine u Tokiju. Prema najavama, "Bullet Train" će u bioskope stići aprila 2022.

Pored toga, nešto ranije je potvrđeno da će se Pit ponovo naći ispred kamera sa Džordžom Klunijem i to u priči čiji će fokus biti biti grozničavo nadmetanje dvojice kolega. Scenarista i reditelj će biti Džon Vots, miljenik studija Marvel i reditelj koji je stao iza poslednja tri nastavka o Spajdermenu. I za ovo najavljeno ostvarenje, svi vodeći filmski studiji u Holivudu su bili  zainteresovani da otkupe prava, koja su na kraju pripala gigantu Apple.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura