Reflektor

Bred Pit preuređuje i otvara legendarni studio u kom su snimali "Pink Flojd", "AC/DC", "The Cure"

Komentari

Autor: Headliner.rs

14/12/2021

-

14:35

Bred Pit preuređuje i otvara legendarni studio u kom su snimali "Pink Flojd", "AC/DC", "The Cure"
Miraval Studios - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Holivudski glumac Bred Pit se udružio s francuskim muzičarom, kompozitorom i producentom Damijenom Kvintardom kako bi preuredili i ponovno otvorili legendarni tonski studio Miraval Studios u delu Francuske u kojem Pit već godinama ima svoje vinograde.

Od 2008. Bred Pit je suvlasnik francuskog imanja pod nazivom Château Miraval u koji spada i godinama neaktivan Miraval Studios. Nedavno se Pit udružio s francuskim producentom Damijenom Kvintardom kako bi obnovili i ponovo otvorili legendarni studio, u kojem su se održavale probe i pripeme za neke od najpoznatijih albuma, piše Headliner.rs.

Kako se navodi, u pomenutom studiju pripremani su albumi kao što su "The Wall" Pink Floyda i "Kiss Me, Kiss Me, Kiss Me" grupe "The Cure". Studio, koji je bio neaktivan od ranih 2000-ih, biće spreman za korišćenje i snimanje novih albuma od leta 2022. godine.

Kvintard, čija biografija uključuje rad s Brajanom Inom, rekao je o Bredu Pitu povodom vesti o njihovoj saradnji:

"Kada smo se sreli u Parizu, odmah smo kliknuli. Bio je to intenzivan trenutak u kojem smo samo razgovarali i razgovarali o zvuku. Bio sam zapanjen koliko je bio precizan u svojoj analizi muzike."

Miraval Studios je svojevremeno, takođe, ugostio AC/DC, Šade, Cranberries, Kortni Lav, Stinga, Wham!, Judas Priest, Rammstein i mnoge druge. Renovirani studio izgrađen je oko prilagođenog tonskog pulta koji su dizajnirali Pit i Kvintard.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura