Reflektor

Slađana Milošević novog milenijuma: "Svetla Kaira" i "Fantastično putovanje", nova dva remiksa

Komentari

Autor: Euronews Srbija

27/12/2021

-

10:38

Slađana Milošević novog milenijuma: "Svetla Kaira" i "Fantastično putovanje", nova dva remiksa
Slađana Milošević novog milenijuma: "Svetla Kaira" i "Fantastično putovanje", nova dva remiksa - Copyright Privatna arhiva

veličina teksta

Aa Aa

Prva dama jugoslovenskog roka i autentična diva današnje regionalne scene Aleksandra Slađana Milošević izdaje dva singla "Svetla Kaira" i "Fantastično putovanje", "preobučena" u stil novog milenijuma.

Nesvakidašnji zvuk tehno remiksa delo je #NVU Music, alias Nikola Vukanović, a dva autora su ponudila i nova vizuelna rešenja u vidu muzičkih spotova koji donose drukčiju estetiku.

Slađana M. je poznata po inovacijama u muzičkim, scenskim i literarnim ostvarenjima, te vas i ovog puta neće izneveriti. Od nje i budućih saradnji možemo očekivati nova iznenađenja. 

Privatna arhiva

Nikola i Slađana

"Nikola Vukanović i ja sarađujemo već dugi niz godina. Njegovi raznovrsni talenti ne samo u muzici, već i u režiji i grafičkom dizajnu često me iznenade, čak i nakon svih godina saradnje. Nedavno mi je poslao demo verzije ovih pesama, koje su me potpuno očarale, te sam predložila da ih uobličimo i objavimo EP elektronske muzike. Ovo je samo teaser onoga što slušaoci mogu da očekuju od mene u novoj godini", kaže Slađana Milošević.

Slađana je poznata po inovacijama u muzičkim, scenskim i literarnim ostvarenjima, ali šta je inspiriše kakva to iznenađenja možemo očekivati?

"Dosta toga. I dalje će to biti new metal, npr. moj britanski album `Animal Tested` (Testirano na životinjama) strani mediji su nazvali Art Metalom - Umetničkim metalom. Zanima me elektro muzika, sto se moze videti po poslednjem izdanju `On the Leash of Love` (Na povocu ljubavi) sa Kid Vibes-om. Nova dva remiksa `Svetla Kaira` i `Fantastično putovanje` koja upravo objavljujemo, pripadaju pravcu deep house, ali zanimljivi su mi i drugi pravci", kaže Slađana i pojašnjava o kojim pravcima je reč.

"Rep je osamdesetih godina nastao u Americi, direktno iz buntovnog roka. Rep je pravac koji daje široke mogućnosti tekstualne ekspresije. Ali nemojte se iznenaditi, ako moje kompozicije čujete i u klasičnoj formi, na koncertu sa simfonijskim orkestrom. Pre nekoliko godina, sarađivala sam sa slovenačkim Big bandom i njihovim vođom Alešom, sa kojim sam pisala aranžmane. Big band je pripremio brass izvedbe mojih pesama. Eklektika je uvek in", poručuje Slađana. 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura