Poznati

Preminula glumica koja je među prvima optužila Žerara Depardjea za seksualni napad

Komentari

Autor: Guardian

14/12/2023

-

17:09

Preminula glumica koja je među prvima optužila Žerara Depardjea za seksualni napad
Preminula glumica koja je među prvima optužila Žerara Depardjea za seksualni napad - Copyright Prinstscreen YouTube/ Cool TV

veličina teksta

Aa Aa

Emanuel Debever, francuski glumac koji je među prvima optužila Žerara Depardjea za seksualni napad, umrla je u Parizu ranije ovog meseca, prenosi "Gardijan".

Debever, koja je 2019. optužila Depardjea da ju je napao na snimanju filma Danton iz 1982. godine, umrla je 6. decembra nakon nedelju dana hospitalizacije, objavio je list Liberation u četvrtak, pozivajući se na izvore iz porodice. U prethodnim izveštajima pisalo je da je Debever umrla 7. decembra, istog dana kada su optužbe protiv njenog bivšeg kolege ponovo emitovane na francuskoj televiziji.

Izveštaji pokazuju da se 60-godišnja glumica ubila. Tužilaštvo u Parizu otvorilo je istragu tražeći od policije da "istraži okolnosti koje su mogle da dovedu" do smrti glumice.

Zvezda francuske kinematografije u usponu 1980-ih, Debever je glumila u drami poljskog režisera Andžeja Vajde kao Luison, mladu ženu Depardjeovog revolucionarnog vođe, Žorža Dantona. Godine 1983. igrala je ćerku sa invaliditetom sa ocem u psihološkom trileru Žan-Kloda Brisoa Brutalna igra (Un jeu brutal).

U objavi na Fejsbuku 2019. godine, Debever je optužila Depardjea, jednu od najpoznatijih francuskih bioskopskih zvezda, da je pokušao da je dodiruje dok su se vozili u kočijama na snimanju.

"Ovo čudovište je sebi dozvolilo da uživa tokom snimanja, maksimalno iskoristivši intimnost u kočiji. Gurnuo je debelu šaku ispod moje suknje da bi, po njegovim rečima, ’učinio da se osećam bolje‘... Nisam dozvolila da se to dogodi", napisala je ona.

Njena tvrdnja se našla u dokumentarnom filmu pod naslovom "Žerar Depardje: Pad Ogra", koji je 7. decembra emitovan na televiziji Frans 2.

Emisija, iz istraživačkog informativnog programa Complement d’Enkuete, uključila je i intervju sa glumicom Helen Daras, koja je podnela zvaničnu prijavu protiv Depardjea (74), navodeći da ju je seksualno napao na snimanju filma Disko iz 2007.

Više od 10 prijava za nedolično ponašanje

Više od deset žena je ranije iznelo optužbe za seksualno neprikladno ponašanje protiv Depardjea u istrazi francuskog onlajn izdanja Mediapart iz prošle godine.

Depardje je 2021. godine optužen za silovanje i seksualni napad u slučaju koji je pokrenula glumica Šarlot Arnol, koja tvrdi da ju je silovao 2018. u svom stanu kada je imala 22 godine. Depardje je rekao da su optužbe "neosnovane", ali ih je sud u Parizu prošle godine potvrdio, rekavši da postoje "ozbiljni i potvrđeni dokazi koji opravdavaju Depardjea da ostane optužen".

Prinstscreen YouTube/Cool TV

Žerar Depardje

Depardje je negirao navode o silovanju i seksualnom napadu u otvorenom pismu objavljenom u Le Figaru u oktobru. 

"Nikada nisam zlostavljao ženu. Pred sudu za medije, na linč koji je uperen protiv mene, imam samo svoju reč da se branim", napisao je glumac.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Magazin