Poznati

Žerar Depardje odgovorio na optužbe: "Nikada nisam zlostavljao žene"

Komentari

Autor: Le Figaro

02/10/2023

-

15:42

Žerar Depardje odgovorio na optužbe: "Nikada nisam zlostavljao žene"
AP/Lionel Cironneau - Copyright AP/Lionel Cironneau

veličina teksta

Aa Aa

Glumac Žerar Depardje oglasio se povodom optužbi za silovanje i seksualno uznemiravanje koje su se protiv njega pojavile proteklih godina, a njegovo otvoreno pismo objavio je francuski list "Le Figaro".

"Ne mogu više da dozvolim ono što čujem i što sam o sebi pročitao u poslednjih nekoliko meseci. Mislio sam da me nije briga, ali zapravo nije tako. To me sve dotiče. Što je još gore, iscrpljuje me", napisao je Depardje.

Francusku zvezdu je još 2018. tužila glumica Šarlot Arno, koja tvrdi da je bila njegova žrtva. Osim toga, sajt "Mediapart" objavio je opsežan izveštaj o trinaest žena koje su optužile glumca za neprikladno ponašanje, a tokom leta su protiv njega svedočile još dve na radiju "France Inter". 

Depardje negira krivicu u svim slučajevima u pismu koje je naslovio: "Konačno želim da vam ispričam istinu".

On je, ne imenujući Arno, naveo da je glumica svojevoljno došla u njegovu sobu. 

profimedia

 

Šarlot, čiji su roditelji stari Depardjeovi poznanici, prišla je glumcu nadajući se da će s njim raditi na emisiji u čast francuske pevačice Barbare.

"Danas ne mogu više da pevam Barbaru, jer me je žena koja je sa mnom želela da peva Barbaru optužila za silovanje. Konačno želim da vam ispričam svoju istinu. Nikada nisam zlostavljao žene", napisao je glumac.

"Povrediti ženu za mene bi bilo kao da sopstvenu majku udaram u stomak. Žena je prvi put došla u moju kuću i lakog koraka svojevoljno otišla u moju sobu. Ona danas kaže da je tamo bila silovana. Vratila se i drugi put. Među nama nikada nije bilo prinude, nasilja ili protivljenja. Želela je da peva Barbarine pesme u Zimskom cirkusu sa mnom. Rekao sam ne… Ona je podnela žalbu", dodao je u svom pismu.

On se takođe osvrnuo na optužbe o navodnom seksualno neprimerenom ponašanju na setu.

"Često sam radio ono što se drugi ne bi usudili: rušio granice, uzdrmavao predrasude, navike na setu između dva snimanja, između dve tenzije... kako bih zasmejavao. Nisu se svi smejali. Ako sam, u veri da maksimalno treba živeti u sadašnjem trenutku, nekoga povredio, šokirao, ko god to bio, to nikada nije bila moja namera i preklinjem vas da mi oprostite što sam se ponašao kao dete koje želi da se zabavi u galeriji", piše glumac.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Magazin