Poznati

Potvrđena optužnica za silovanje protiv glumca Žerara Depardjea

Komentari

Autor: Euronews / AFP

10/03/2022

-

15:41

Potvrđena optužnica za silovanje protiv glumca Žerara Depardjea
Žerar Depardje - Copyright AP/Axel Schmidt

veličina teksta

Aa Aa

Apelacioni sud u Parizu odbio je zahtev Žerara Depardjea da odbaci tužbu za silovanje i seksualno zlostavljanje koju je protiv njega podnela glumica Šarlot Arnu.

"Istražno veće smatra da u ovom trenutku postoje ozbiljne i jasne indicije koje opravdavaju da Žerar Depardje ostane optužen", stoji u saopštenju koje potpisuje tužilac Remi Hajc. 

Slučaj se sada vraća kod istražnog sudije na dalje ispitivanje. Šarlot Arnu odbila je da komentariše odluku suda.

Arnu je u leto 2018. kada je imala samo 22 godine, otišla u policijsku stanicu grada Lambesk na jugu Francuske tvrdeći da je nekoliko dana ranije u dva navrata silovana u Depardjeovoj kući u Parizu.

Posle niza parnica, istražni sudija je na kraju otvorio slučaj protiv Depardjea 16. decembra 2020. za "silovanje i seksualno zlostavljanje", ali ga je ostavio na slobodi.

Krajem februara, glumac je za italijanski list izjavio da "nema čega da se plaši".

"Za mene je istraga zatvorena, nedužan sam i nemam čega da se plašim. Zato sam oduvek bio vrlo spokojan i svestan da su optužbe neosnovane. Ipak, spreman sam i na ovaj slučaj, s kojim ću se sada suočiti bez straha i siguran u pravdu. Nema dokaza, nema ničega protiv mene i zato sam iskreno smiren", rekao je Depardje za La Republlica.

On je poznat po filmovima poput "Zelena karta" i "Sirano" , koja mu je donela nagradu na Kanskom festivalu za najboljeg glumca i nominaciju za Oskara.

Poslednjih godina Depardje je u bio u centru pažnje zbog oštrih kritika na račun francuskih vlasti i tamošnjih poreskih zakona, a u znak protesta zbog visokih poreza preselio se u Belgiju.

Dobio je rusko državljanstvo 2013. godine na osnovu dekreta koji je potpisao predsednik Rusije Vladimir Putin.

Godinu dana kasnije, Depardje je bio gost Srbije kada je u Jugoslovenskoj kinoteci dobio najveće priznanje - Zlatni pečat.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Magazin