Poznati

Tejlor Svift pozvala fanove da glasaju u okviru ''super utorka'' u SAD, pre dve godine podržala Bajdena

Komentari

Autor: Tanjug

05/03/2024

-

19:09

Tejlor Svift pozvala fanove da glasaju u okviru ''super utorka'' u SAD, pre dve godine podržala Bajdena
Tejlor Svift - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Američka kantautorka Tejlor Svift pozvala je svoje fanove da glasaju na današnjim predizborima Republikanske i Demokratske stranke u Tenesiju gde živi, kao i u ostalih 15 američkih saveznih država.

''Želim da vas podsetim da glasate za ljude koji su vaši najbolji predstavnici. Ako već niste, isplanirajte da glasate danas'', napisala je ona u objavi na svom nalogu na mreži Instagram.

Svift je podržala sadašnjeg predsednika Džozefa Bajdena na predsedničkim izborima 2020. godine, kao i demokratske kandidate u Tenesiju 2018, prenosi AP.

U SAD je danas "super utorak", centralni dan kampanje za predsedničke nominacije Demokrata i Republikanaca, pošto se predizbori dve najveće partije u SAD održava u 16 saveznih američkih država.

Više od trećine od ukupnog broja delegata dobija se na izborima na "super utorak", a kandidat Republikanaca može da osvoji 854 od 2.429 delegata, dok kod Demokrata može da se osvoji 1.420, što je takođe više od trećine delegata.

Bivši predsednik Donald Tramp, koji je favorit za republikansku nominaciju, sada ima 122 delegata i treba mu još 1.093 da bi došao da potrebnog "magičnog" broja od 1.215. Bajden, favorit Demokrata, sada ima 206 delegata, a potrebno mu je 1.986.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Magazin