Poznati

Barak Obama, uprkos širenju delta soja, proslavio 60. rođendan u društvu svetskih zvezda

Komentari

Autor: Euronews Srbija, S. R.

08/08/2021

-

12:12

Barak Obama, uprkos širenju delta soja, proslavio 60. rođendan u društvu svetskih zvezda
Mišel i Barak Obama - Copyright AP/Charles Rex Arbogast

veličina teksta

Aa Aa

Bivši predsednik Sjedinjenih Američkih Država Barak Obama snimljen je dok pleše na svojoj proslavi šezdesetog rođendana.

Video, koji je ubrzo obrisan, na svom Instagramu objavila kantautorka Erika Badu, koja je jedna od velikog broja slavnih zvanica na velikoj Obaminoj zabavi. 

Među njima su i bračni par Karter - Bijonse i Džej Zi, Krisi Tajgen i Džon Ledžend, Tom Henks, Spajk Li, Ališa Kiz, Stiven Spilberg, Brus Springstin, Džordž Kluni i mnogi drugi, prenosi Dejli mejl.

Uprkos zabrani snimanja i fotografisanja na žurci, javnost je na kratko imala priliku da zaviri u velelepno imanje na ostrvu Martas Vinjard, gde živi porodica Obama, pre nego što su Instagram storiji Erike Badu izbrisani. 

Na kratko su fotografije sa zabave podelili i reper Trep Bekam i menadžer Ti Džej Čepmen.

Iako je Obama ranijih dana objavio da je smanjio broj zvanica na svojoj proslavi zbog sve veće rasprostranjenosti delta varijante koronavirusa, na konačnoj listi našlo se više stotina gostiju koji su se provodili u subotu uveče na njegovom 12 miliona dolara vrednom imanju.

Prema fotografijama koje su u petak snimljene iz vazduha, bivši predsednik je u dvorištu postavio ogroman beli šator za goste, a subotnje jutro proveo je igrajući golf.

AP/Evan Vucci

Bijonse i njen suprug Džej Zi su među slavnim zvanicama na Obaminom rođendanu

Obama, koji je rođen 4. avgusta,  navodno je planirao zabavu za gotovo 500 ljudi, ali broj nikada nije zvanično potvrđen. Uprkos tome što je kasnije objavljeno da je broj zvanica smanjen, žurka privukla oštre kritike, zbog rasta broja obolelih od kovida-19. Njujork Tajms je objavio da je najmanje osmoro zaposlenih imalo zadatak da obavi neprijatne pozive i kaže zvanicama da ipak ne mogu da dođu na rođendan. Isti list prenosi da najveći deo nekadašnjih zaposlenih u Obaminoj administraciji nije pozvan na zabavu.

Iako se ranije pisalo da će proslavi rođendana prisustvovati aktuelni predsednik Džo Bajden, iz Bele kuće je saopšteno da to nije tačno. 

Sekretar za štampu Džen Psaki, koja je radila i u Obaminoj administraciji, kao i za sadašnjeg predsednika, upitana je da li Obama ovom žurkom daje dobar primer američkom narodu u borbi koja se vodi protiv kovida-19.

Ona je rekla da se prenošenje virusa na Martas Vinjardu smatra "umerenim", odnosno da se ta oblast ne smatra kritičnom, ali je od petka procena Centra za kontrolu i prevenciju bolesti promenila kategorizaciju ostrva, stavivši ga u grupu oblasti sa visokom transmisijom virusa.

Magazin Njujork post piše da su sve zvanice morale da imaju negativan PCR test, da je postojala osoba koja je igrala ulogu "kovid koordinatora" i da su gostima navodno deljene maske tokom proslave.

Međutim, iako su paparaci slike snimljene na ulazu na imanje porodice Obama pokazale da zvanice nose maske, na kratkotrajnim snimcima sa društvenih mreža, videlo se da je provod tekao i bez njih.

Komentari (0)

Magazin