Poznati

Ćerka proslavljenog reditelja Alfreda Hičkoka preminula u 93. godini

Komentari

Autor: Tanjug

11/08/2021

-

21:05

Ćerka proslavljenog reditelja Alfreda Hičkoka preminula u 93. godini
Patricia Hičkok i Alfrerd Hičkok - Copyright Tanjug AP/AP Photo

veličina teksta

Aa Aa

Patricia Hičkok O''Conel, jedino dete proslavljenog reditelja Alfreda Hičkoka i glumica koja odigrala nezaboravnu ulogu u očevom filmu "Stranci u vozu" i negovala sećanje na njegovo delo decenijama nakon njegove smrti umrla je u 93. godini.


Pat Hičkok je umrla u ponedeljak prirodnom smrću, u snu u svojoj kući u Kaliforniji, potvrdila je za AP njena ćerka Tit Caruba.

Mnogima poznata kao Pat Hičkok, rođena je 1928. godine u Londonu od oca Alfreda Hičkoka i majke Alme Revil Hičkok i veliki deo svog života provela je pored oca tokom njegovog rediteljskog posla.

Tanjug AP/Rene Macura

Patricia Hičkok

Tokom njenog detinjstva Alfred je režirao klasike među kojima su i filmovi "39 stepenica" i "Senka Sumnje", a onda se porodica preselila u Kaliforniju nakon potpisivanja ugovora sa producentom Dejvidom O. Selznikom.

Uloga supruge Alme

Alfred Hičkok je stekao svetsku slavu kao majstor suspensa (napetosti), a supruga Alma, po profesiji filmska montažerka, bila je njegov verni savetnik s kojom je analizirao scenario i rediteljski postupak.


"Moja majka je imala mnogo više udela u očevim filmovima nego što joj je ikada priznato. On je zavisio od nje u svemu, apsolutno u svemu", izjavila je Pat Hičkog 1999. godine u intervjuu za londonski Gardian.

Pat je kao tinejdžerka glumila u školskim predstavama, pojavljivala se na pozorišnoj sceni, uključujući i velike brodvejske produkcije.

Komentari (0)

Magazin