Poznati

Milan Lane Gutović na respiratoru, stanje nepromenjeno u odnosu na juče

Komentari

Autor: S. Šulović

20/08/2021

-

12:58

Milan Lane Gutović na respiratoru, stanje nepromenjeno u odnosu na juče
Milan Lane Gutović - Copyright E-Stock/Miloš Rafailović

veličina teksta

Aa Aa

Glumac Milan Lane Gutović se od prošle nedelje nalazi na Vojnomedicinskoj akademiji i juče je priključen na respirator, a njegovo stanje danas je nepromenjeno, saznaje Euronews Srbija.

"Vest koja se jutros proširila društvenim mrežama da je Lane Gutović preminuo od posledica koronavirusa, potresla je javnost širom regiona, ali ta informacija nije tačna. On nije u dobrom stanju, ali se svi nadamo da će biti bolje i da će uskoro biti skinut s respriratora", kaže naš sagovornik blizak jednom od naših najdarovitijih pozorišnih i filmskih glumaca.

Prema informacijama Euronews Srbija, Gutović nije bio životno ugrožen kada je primljen na VMA, gde se nalazi, najverovatnije, zbog posledica postkovid sindroma. Po prijemu u bolnicu, glumcu je urađen brzi test koji je bio negativan, iako je imao simptome korone, ali je odmah potom urađen i PCR, čiji je rezultat, takođe, pokazao da je negativan.

Gutović je do juče bio u stabilnom stanju i primao je kiseonik preko posebnog aparata (hay maska HFNC), ali se njegovo zdravstveno stanje pogoršalo pa je priključen na respirator.

Krajem prošle godine, Milan Lane Gutović je zbog zdravstvenih problema otkazao niz zakazanih izvođenja svojih komada u Akademiji 28, dok ga je u predstavi "Sumrak bogova" na sceni Beogradskom dramskog pozorišta zamenio kolega Slobodan Boda Ninković.

Početkom juna, na festivalu "Bez prevoda" u Užicu umesto Gutovića u predstavi Jugoslovenskog dramskog pozorišta "Putujuće pozorište Šopalović" igrao je Dragan Bjelogrlić. Iz uloge Vasilija, Lane se povuka iz zdravstvenih razloga.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Magazin