Poznati

Zvezda "Beverli Hilsa" Šenon Doerti: Samo pokušavam da živim najbolje što mogu

Komentari

Autor: Variety

01/10/2021

-

20:35

Zvezda "Beverli Hilsa" Šenon Doerti: Samo pokušavam da živim najbolje što mogu
Šanen Doerti - Copyright AP/John Salangsang

veličina teksta

Aa Aa

Zvezda "Beverli Hilsa", glumica Šenon Doerti se od 2015. godine hrabro bori s rakom dojke, a fanove putem društvenih mreža obaveštava o gotovo svakom koraku svoje svakodnevice - od brijanja glave do užasa hemoterapije, od večera s prijateljima do apela da se udomi pas koji se u tom trenutku našao na ulici.

Početkom prošle godine Doerti je objavila da joj se rak vratio i da je u četvrtom stadijumu, koji se  smatra neizlečivim, ali novi tretmani omogućavaju pacijentima da duže žive. U razgovoru za Variety sada ponavlja da ne odustaje od života i rada.

"Samo pokušavam da živim najbolje što mogu, i da budem primer svima, ne samo onima koji su oboleli od raka, kako izgleda nositi se sa bolešću i da jeste moguće raditi - sposobni smo. Stadijum četiri raka ne znači da je kraj životu, ne znači da niste sposobni za rad, već je upravo suprotno", poručuje Doerti.

Prema njenim rečima, upravo joj je borba sa opakom bolešću pomogla u tome da postane i bolja glumica, da "sruši barijere i zidove koje je oko sebe izgradila" kao mlađa.

Mudrija sam, dublje razumem život

"Mislim da sada posedujem mudrost i prihvatam sopstvenu ranjivost, imam dublje razumevanje života, kakvo nisam imala ranije", dodala je glumica, priznajući i da su joj kontakti putem društvenim mreža i komentari ljudi pomogli tokom različitih faza kroz koje je prolazila, te da je taj vid komunikacije s ljudima osnažio i ohrabrio.

U aprilu je napunila 50 godina i snimila je tri filma, od kojih će dva biti prikazana narednog vikenda, 9. i 10. oktobra, na kablovskoj televiziji Lifetime. Prvi film je zapravo rimejk iz 1997. godine, "Dying to Belog", a drugi pod nazivom "List of a Lifetime" se bavi životom žene kojoj je dijagnostifikovan rak dojke.

AP/Chris Pizzello

Doerti: Najbolje što mogu jeste da dajem primer da se može raditi, iako bolujete od raka

Budući da je oktobar Međunarodni mesec borbe protiv raka dojke, a Doerti već ima iskustva kao reditelj, ponuđeno joj je da kreira i poseban sadržaj koji će biti emitovan nakon filma "List of a Lifetime", kao vid dodatne kampanje u borbi i prevenciji raka dojke.

"Pravi sam štreber i zaista volim da režiram, imam osećaj da sam najsrećnija kada radim iza kamere najsrećnija", kaže Doerti koja je na malom ekranu debitovala sa 10 godina.

Nastavljam da radim ono što volim

Prema njenim rečima, trenutno traga za naslovom u kome će "pronaći sopstveni glas i viziju" i čiju bi filmsku adaptaciju režirala, a naredne godine trebalo bi da se na bioskopskim repertoarima nađe i treći film koji je snimala u proteklom periodu. U pitanu je "nesvakidašnja" akcija sa Brusom Vilisom pod imenom "The Fortress".

Doerti je u pomenutom razgovoru poverila i to da je nakon što je prošla faze pomešanih osećanja i očajanja, razmišljala o tome šta voli da radi u životu i shvatila da su to "male stvari" - vreme koje provodi sa suprugom, majkom i prijatlejima, jahanje konja i igranje sa psima. I naravno, to da nastavi da radi posao kojim se bavi ceo svoj život.

"Kada ne možete da zamislite da radite sve te stvari koje volite, onda ste već jednostavno otišli. Stoga, nastavljam da radim ono što volim", poručuje glumica.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Magazin